7. kolo ABA lige ovog vikenda u Laktaše dovodi ekipu Sutjeske koja će u prvom međusobnom susretu protiv domaćina Igokee pokušati da se predstavi u najboljem svjetlu.

Dosad se ekipe nisu sastajale, a Igokea ni ovaj meč neće računati na Čakarevića i Krstića. U ekipi Sutjeske su pod znakom pitanja Nikola korać i Nikola Žižić.

Obe ekipe u meč ulaze poslije dva poraza i očekuju da će prekinuti seriju u Laktašima.

Meč počinje u subotu u SD Laktaši u 21:00 čas.

Željko Lukajić, trener Igokee:

Uvijek treba imati i dozu opreza i dozu respekta, a domaći teren nameće obavezu više da ostvarimo pobjedu više i što prije dođemo u situaciju sigurnosti. Sutjeska prema igrama i rezultatima koje je pokazala, kao novajlija, sigurno je iznenađenje. Gledajući način na koji su ušli u ligu, trenutak kada su počeli popunjavati roster  stavljaju ih u situaciju da budu ozbiljan protivnik, međutim, već na početku lige su pokazali svu ozbiljnost i pokazali su da nisu slučajno igrali finale crnogorskog kupa protv Budućnosti i čak u seriji došli do jedne pobjede. Iznenadili su Olimpiju, na jednu loptu igrali sa Tajfunom, Cedevita se izvukla srećno , a možda su zbog umora utakmicu protiv MZT-a odigrali loše.  Sve to daje dozu opreza. Imaju visinu, znaju da igraju, borbeni su ne predaju se, traže pozicije da napadnu. Igraju atipičnu košarku i visoki i niski igrači dobro šutiraju. Želim da imamo jaku odbranu i želim da iz odbrane i karaktera koji bi pokazali u tom elementu dođemo do dobrih rješenja u napadu i pobjede na kraju.

 

Igor Kesar, igrač Igokee:

Malo smo poljuljani sa dva poraza, teško smo to podnijeli i već protiv Sutjeske imamo priliku da se vratimo na pobjednički kolosijek. Želimo da zaustavimo njihove spoljne igrače i mislim da ukoliko u tome uspijemo možemo doći do pobjede. Siguran sam da ćemo svi dati svoj maksimum, ostaviti srce na parketu i na kraju, nadam se, doći do pobjede.

 

Dušan Dubljević, trener Sutjeske:

“U goste idemo iskusnoj ekipi Igokee koja je kao i mi doživjela dva poraza u poslednja dva kola. Očekivano je da taj momenat izazove reakciju kod oba sastava. Oni predvođeni iskusnim bekovima (Ćapinom i Radivojevićem) i centrima (Komatinom i Radenovićem) uz ostale jesu sastav za gornji dio tabele. Njihova igra bazira se na dosta pick and roll igre i igre u ranom napadu, tako da će naša koncentracija u odbrani odrediti naše šanse u ovoj utakmici. Mi se nadamo da će za ovu utakmicu biti oporavljen jedan od naših bekova i da ćemo proširiti rotaciju, ali još uvijek i Žižić i Korać su pod znakom pitanja. Bez obzira na to, utakmici prilazimo sa namjerom da odigramo kvalitetan meč i da nas to dovede do brejka na gostujućem terenu.”

 

Marko Mugoša, igrač Sutjeske:

“Igokea je ove godine napravila ekipu za respekt i sigurno da su favoriti u ovom meču. Mi imamo dosta problema sa povredama što se vidjelo i na prošlom meču protiv MZT Skopje Aerodroma. Bez obzira na sve, spremili smo se maksimalno i u Laktaše idemo sa namjerom da pokusamo da iznenadimo odličnu ekipu. Sigurno da i mi imamo naše šanse, bez obzira što oni u svojim redovima imaju iskusne igrače kao što su Ćapin, Radivojević, Radenović…”