Uz košarkaše Crvene zvezde Telekom i Budućnosti VOLI, Krka je ekipa koja još uvek nije poražena u ABA ligi. Igrači Krke su prikazali sjajne partije na otvaranju sezone tako da u ovoj utakmici uprkos činjenici da igraju u gostima, važe za blagog favorita. S druge strane Igokea je u prošlom kolu poražena na gostovanju kod Solnoka trojkom u poslednjoj sekundi, ali prema riječima pomoćnog trenera Milutina Latinčića, osjetan je napredak u igri što mu uliva nadu u pobjedu.

Milutin Latinčić, pomoćni trener Igokee:
„Ubjeđeni smo da ćemo dobiti utakmicu, ali za nas i nema neke druge aternative u situaciji u kojoj se nalazimo, odnosno nakon tri poraza na otvaranju sezone. Dobro treniramo, svi su zdravi, dobro radimo i mislim da možemo doći do trijufa. S jedne strane će biti rasterećeni jer igraju u gostima i imaju odlične rezultate koji prevazilaze njihova očekivanja ali svakako imaju i obavezu da nastave seriju. Oni su vodeća ekipa, imaju tri pobjede iz tri utakmice što će im na neki načn nametnuti pritisak da dobro odograju i ovu utakmicu.”

 

Branko Jorović, igrač Igokee:
„Nadamo se da je došlo vreme da zabeležimo prvu pobjedu u prvenstvu. Dolazi nam utakmica protiv jakog protivnika u nezgodnom trenutku i to nakon nezgodnog i nesretnog poraza u Mađarskoj. Bolji smo za sedam dana treninga, unapredili smo igru i u odbranu i u napadu i spremni dočekujemo ekipu Krke koja igra odlično. Na svom terenu uz maksimalno angažovanje svih igrača možemo doći do pobede koja bi nam mnogo značila pred naredne utakmice koje će biti još teže.”