#našakuća #republikasrpska #bcigokeamtel
#našakuća #republikasrpska #bcigokeamtel

Kroford vodio do pobjede u BCL

Košarkaši Igoeka m:tel savladali su Nimburk rezultatom 91:74 u meču drugog kola grupne faze FIBA Lige šampiona. Aleksandrovčane je do trijumfa predvodio maestralni Brajant Kroford koji je postigao 33 poena i 8 asistencija te 3 osvojene lopte, Nikola Tanasković je postigao 16 poena i 15 skokova, Kendrik Rej je upisao 16 poena i 4 asistencije, na drugoj strani Simons je imao 18 poena.

Ekipa Dragana Bajića kontrolisala je dešavanja na parketu od samog početka utakmice, ali su gosti sve do same završnice uspijevali da ostanu u meču. Na kraju je presudila serija Kroforda u šutu sa distance, pa je Igokea ostvarila prvi trijumf u evropskom takmičenju. 

„Čestitam momcima na dobrom zalaganju i odnosu. Ispoštovali sve što sam tražio od njih. Nimburk nije ekipa za potcijeniti. Uzimajući u obzir da svaka tri dana igramo meč nemamo vremena za pripremu, ali sve smo ispoštovali. Odbrana nam je bila dobra osim u periodu treće četvrtine kad smo imali dvocifrenu prednost i dali im priliku za lagane poene. Povreda Nakića nam je sigurno problem jer je riječ o važnom igraču. Opet smo uspjeli, imamo širinu i kvalitetan broj igrača da zasluženo i ubjedljivo slavimo“, istakao je Bajić.

Igokea m:tel je sada na omjeru 1/1, dok je ekipa iz Češke na 0/2. 

Sledeća utakmica je u okviru AdmiralBet ABA lige, Igokea m:tel putuje u Split gdje se će odmjeriti snagu sa ekipom Splita. Utakmica će se odigrati 23.10.2022. s početkom u 17:00.

Narednu utakmicu u FIBA Ligi šampiona, Aleksandrovčani igraju 2.10.2022. protiv Bilbaa.