Danas u Laktašima održana je press konferencija povpodom predstojećeg Playoffs ABA lige. Prisustvali su trener ekipe Dragan Bajić i kapiten ekipe Marko Jošilo.

U nastavku teksta možete pročitati izjave.

Dragan Bajić, trener Igokee:

Uspjeli smo da se plasiramo u plejof ABA lige što je prvi put u istoriji kluba, znajući da smo 2013. igrali  završni turnir F4. Sigurno da je ovo za nas neko novo iskustvo kako za klub tako i za mene. Gledajući ABA ligu ove sezone mislim da je stvarno, ne veličajući naš rezultat, bila jako in

teresantna i zanimljiva i gledjući sve te klubove koji su bili u konkurenciji za plejof ja moram da istaknem da mi stvarno u odnosu na neke druge klubove smo sa jako malim budžetom uspjeli da napravimo veliki rezultat i plasiramo se u plejof. Plejof počinje u ponedeljak, protivnik je poznat Crvena zvezda. U ligaškom dijelu kući smo ubjedljivo dobili, u Beogradu smo igrali na jednu loptu i možemo reći da smo veći dio utakmice igrali dobro i imali smo prednost ali smatram da te utakmice moramo staviti po strani jer ova polufinalna serija neće biti ni blizu tim utakmicama. Zvezda je sigurno u boljoj formi sada gledajući rezultate u ABA ligi u zadnjih nekoliko kola su digli nivo forme, i sigurno je da je Zveda ušla u ovo takmičenje sa najvećim ambicijama da osvoje ABA ligu i da se naredne sezone plasiraju u elitno takmičenje kao što je Evroliga. Mi moramo u svaku utakmicu ući maksimalno jer kvalitetom nismo ni blizu svih tih timova, ali jednom timskom igrom uz mnogo požrtvovanja, gdje se bacamo za svaku loptu možemo doći do željenog rezultata.

Marko Jošilo, košarkaš Igokee:

 

Plejof počinje, zasluženo smo se izborli za njega, srećni smo što smu tu, ali ne želimo da ostane samo na tome. Utakmica u Beogradu je prva koja nas očekuje, Zvezda je favorit to je sigurno, završili su takmičenje u ligi kao prvi na tabeli, međutim mislim da mi imamo svoju šansu prije svega u onome što smo radili tokom cijele sezone, da ponovimo taj neki timski duh i timsku igru, ako se skupimo i budemo tim na terenu i van njega mislimda i imamo neku svoju šansu i eventualno da tražimo brejk u Beogradu.