Juniorski tim Igokee sutra u Slavonskom Brodu u dvorani Vijuš igra polufinalnu utakmicu juniorske ABA Lige (ABA Future Stars) protiv ekipe Crvene Zvezde mts. Utakmica je na rasporedu u 12 i 30 časova a direktan prenos će biti na TV Arena Sport 4 kanalu. U drugom polufinalu sastaju se Cedevita i Cibona od 15 časova.

Ogroman je uspjeh što se naš tim nalazi na završnici ABA lige za igrače do 19 godina. Ideja KK Igokea je da u kontinuitetu zasluži priliku da igra na turnirima ovog tipa. Uspjeli smo da se kvalifikujemo na F4, te ćemo pokušati kroz dobru igru, u svrhu razvoja mladih igrača, da predstavimo KK Igokea i ovaj tim u najboljem izdanju. Naš tim ove godine igra različita takmičenja i po uzrastu i težini. Paralelno igramo juniorsko prvenstvo i 1. ligu Republike Srpske, te juniorsko ABA takmičenje koje je turnirskog tipa.

Očekuju se kvalitetne utakmice jer se radi o ekipama koje imaju kontinuitet u kvalitetnom radu sa mlađim kategorijama, pogotovo sa ovim uzrastom. Kvalifikacioni turniri su pokazali da se radi o sistemski selektovanim momcima, dobro treniranim i vođenim timovima. Svi igraju vrlo brzo, sa različitim pojedincima i sigurno potentnim mladim košarkašima koji bi trebali u budućnosti zaigrati seniorsku ABA ligu.” – rekao je trener juniora Igokee Aleksandar Ćikić.