Nakon domaće pobjede nad Levskim, a Cibona nad Metalcem Farmakom,  u Laktašima će se u subotu Igokea dočekati prošlogodišnjeg osvajača ABA lige.Igokea ima pobjedu manje od Cibone te bi se pobjedom nad Cibosima izjednačili po učinku. Slaven Rimac već je isticao važnost nekoliko narednih utakmica pa je sigurno da će Cibona biti spremna za subotnji susret. Rimac u subotu može računati na kompletan tim jer u redovima Cibosa nema ozlijeđenih.

Na današnjoj press konferenciji u Laktašima Duško Bunić košarkaš Igokee i trener ekipe Željko Lukajić dali su sledeće izjave:

Duško Bunić, košarkaš Igokee

Poslije pobjede nad Levskim, Cibonu dočekujemo u znatno boljem raspoloženju. Svi znamo prošlogodišnji Cibonin rezultat, a ove sezone igraju nešto lošije, što je i očekivano. Napustio ih je Blejsingejm, što ne mora da znači da su lošiji, jer tu je Ilijevski, a svi znate ko je on. Oni dolaze na naš teren koji mi moramo da branimo i iskreno se nadam daćemo odbraniti naš parket.

Željko Lukajić , trener Igokee

Lakše se diše, postojao je jedan pritisak u prethodnoj utakmici, što je nama i osnovni cilj, a to je opstanak. Liga je dugačka, zahtjevi su oni, koji su normalni, sportski, da se ide korak više. Pred nama je Cibona nimalo naivan tim, prošlogodišnji šampion. Jesu ostali bez plejmejkera, ali tu je dovoljno iskusni Ilijevski. To je jako iskusna ekipa i na spoljnim pozicijama imaju provjerene igrače, Markotu, Rozića, Lalića. Očekuje nas teška utakmica, ono što je karakteristično za Cibonu je pik end rol igra, jako raširena igra, brz završetak napada šutem sa distance i za tri poena. Mislim da će jedna doza agresivnosti u odbrani morati biti jako naglašena i da ih tako možemo zaustaviti, a iz toga da mi dođemo u našu, brzu i borbenu igru.

Mi imamo velikih problema kada u u pitanju povrede. Dragović nije trenirao cijele sedmice, tu je i povreda Torlaka, ali ja se nadam da će biti u timu. I to je sve sastavni dio igre, naše je da damo sve od sebe u profesionalnom smislu i da u svakoj utakmici želimo da pobjedimo.