#našakuća #republikasrpska #bcigokeamtel
#našakuća #republikasrpska #bcigokeamtel

Barać i Jošilo pred put u Belgiju

Igokea putuje na uzvratnu utakmicu Play-ina u Ostende. Poslije prve utakmce koju je Igokea m:tel u laktašima dobila rezultatom 87:72, sada ih očekuje revanš, na koji ekipa putuje poslije izolacije na virus,sa veoma malo vremena za pripremu utakmice. Na današnjoj press konferenci govorili su Marko Barać i kapiten ekipe Marko Jošilo.

“Poslije više od 10 dana prinudne pauze  i prinudnog odmora na programu je druga utakmica play-ina BCL. Nalazimo se u situaciji koja je nova za sve nas. Igramo protiv ekipe koja je vrlo organizovana i igra metodično sa jasno izraženim principima. Ono što je evidentno da nismo imali vremena da se pripremimo za utakmicu na način  na koji to obično činimo. Iz tog razloga i zbog zahtjeva ove utakmice,  možda je vrijeme da prozovemo tu našu zonsku odbranu koja nam je u prvom dijelu sezone donijela dosta  dobrih rezultata.  Bez obzira na sve okolnosti idemo tamo da se borimo i da odigramo najbolju partiju sa kartama koje su nam podijeljene.” Izjavio je Marko Barać prije polaska na put.

Marko Jošilo, igrač Igokea m:tel je iznio očekivanja pred susret sa Ostendeom.

“Očekuje nas utakmica protiv ekipe Ostendea u BCL, prvu utakmicu smo ubjedljivo dobili na našem terenu. Međutim ova druga dolazi poslije jednog perioda gdje smo bili inficirani virusom COVID-19, i priprema za samu utakmicu je bila mnogo teža. Naš cilje je da pobijedimo u Belgiji i obezbijedimo plasman u top 16.  Sigurno je da ćemo stremiti ka tome.  Mislim da su momcio odlično trenirali ovaj kratak period koji smo radili zajedno i mislim da ćemo biti  spremni za tu utakmicu. Ekipa Ostendea sigurno je da će igrati drugačije nego što su igrali u Laktašima. Onis u ekipa koja igra jako dobro na domaćem terenu i mi ćemo morati odgovoriti na pravi način da bismo uspjeli da pobijedimo i plasiramo se u Top 16.”