Ni u petom kolu ABA Lige Igokea nije uspjela da sa dobrim učinkom i velikim brojem poena dođe do novog podviga. U meču protiv beogradskog Partizana izabranici Dragana Bajića postigli su čak 104 poena, ali je ekipa domaćina na kraju ipak slavila sa nevjerovatnih 117:104.

Ponovo je Rajt bio najefikasniji sa 34 poena a Ponjavić, Radivojević i Ljubičić postigli su po 13. Kod Partizana, Vilijams-Gos je predvodio ekipu sa 30 poena, Miler je postigao 23, Šalić 16, Andrić 15, a Marinković 14 poena. Nakon ove utakmice Igokea je na omjeru od dvije pobjede i tri poraza.

Dragan Bajić, trener Igokee:

“Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi. Ne znam šta da analiziram. Ovo nije košarka koju sam praktikovao. Poznato je da je moj tim igrao možda najbolju odbranu u ligi, primali smo najmanje poena, ali ne znam šta se dešava. Dali smo 104 poena na gostovanju, a nervoza ne može biti razlog za neigranje odbrane. Sve što sam upoziravoa u pripremi meča, igrači nisu ispoštovali. Posle poraza od MZT-a rekao sam da sam ja najveći krivac, pa su možda pomislili da mogu nonšalantno da igraju. Napravićemo analiza, pa ćemo da vidimo šta i kako dalje. Igrači će morati da se uozbilje ako žele i dalje da budu članovi Igokee. Bilo je situacija kada smo moli mnogo bolje da reagujemo.”

 

Vuk Radivojević, kapiten Igokee:

“Ovo je druga utakmica da primamo mnogo poena. Mislim da to ne treba ni postavljati pitanja o bilo kakvoj pobedi. Drugu utakmicu igramo bez odbrane. Prvo poluvreme smo dali 50, ali primili 50. Celu utakmicu našom nervozom i glupostima smo vraćali Partizan. Trener nam je govorio da im je najjače oružje tranzicija, a oni su nam dali mnogo laganih poena. Oni su vrhunski šuteri, pogađali su svi, a mi smo im to dozvolili.”