Photo:Abaliga/Pixsell

Košarkaši Igokee nisu uspjeli da savladaju Cibonu u “Draženovom domu” u sklopu osmog kola ABA lige, pošto je na kraju bilo 86:72  za domaćina.

 

Poslije prvih deset minuta, izjednačene borbe, Cibona je prikazala nešto bolju igru, pogotovo u poslednjoj minuti kada pravi seriju 8:0 te završava prvi period sa +7 (26:19). U nastavku Igosi nisu imali rješenje za raspoložene Joksimovića i Florensa, te je prednost Cibone nakon tri minute druge četvrtine bila 17 poena (36:19). Do kraja poluvremena nije bilo većih promjena rezultata pošto su Cibosi dobro čuvali dvocifrenu razliku i na odmor se otišlo sa rezultatom  48:36 . Jedina svijetla tačka u četi Željka Lukajića, nakon  20 minuta, bio je Ivan Radenović sa 16 poena.

Prvih pet minuta trećeg perioda proteklo je u blagoj inicijativi Igokee koja smanjuje razliku na devet poena, međutim domaćin preostalo vrijeme koristi da poveća prednost, ponajviše uz pomoć Rozića, pa je poslije pola sata igre rezultat bio 67:52.

Poslednjih deset minuta Florens otvara trojkom što je nagovjestilo da će naš tim teško moći do preokreta, a tako je i bilo na kraju  . Najefikasniji  kod aleksandrovčana bio je Radivoojević sa 21 poenom, dok je Radenović nanizao 18 a Dimić 12. Kod Cibone prednjačio je Florens sa 20 te Rozić koji postigao 18 poena.

Slaven Rimac, trener Cibone:

“Uz sve probleme koje imamo, rotaciju 8 igrača smo iskoristili. Nažalost ozlijedio nam se  Hukić. Igokea nije bila na razini na kojoj e bila 3-4 zadnje utakmice, što je bila olakšavajuća okolnost. Danas ipak nisu bili na toj razini, ali i naša priprema i odbrana je tu pomogla. Uvijek je dobro kad neka ekipa dolazi da napravimo osjetniji bijeg. U drugoj četvrtini su na terenu odjednom bila tri 18-godišnjaka, tako da je to nešto što je pohvalno. Treba čestitati igračima. Bio sam u situcijama kad dolaze novi igrači, a hemija ekipe nije kakva treba biti, tada nije lako pobijediti utakmicu. Okrećemo se sad novim utakmicama. Hukić će morati malo pauzirati, a još ćemo vidjeti koliko dugo.”

 

Žan Mark Šiško, igrač Cibone:

“Kao tim imamo dosta problema s ozljedama i zbog toga slabo treniramo. Teško da možemo da se skupimo za pet na pet. Ipak sada smo dobili Siriščevića i Florencea, par igrača se oporavilo, tako da se nadam da ćemo igrati sve bolje i bolje.”

 

Željko Lukajić, trener Igokee:

“Uz dužno poštovanje Ciboni, sigurno da trenutno stanje i pobjeda i tablica nije realna, ali ono što je naš problem je da sve utakmice koje smo izgubili dosad – bile su porazi na isti način. Protivnici znaju naše slabosti. Za mene je jedna nepoznanica napad. Lopta češće treba prolaziti iz ruke u ruku, a to je neko drugo vrijeme. Na treningu vidim napredak, a onda dođe utakmica i ništa od toga ne bude. Mogu i naći neko opravdanje, ali na pojedinim pozicijama smo previše neiskusni i prepadnuti. Treba vremena da se sve složi. Za ono što smo mi sebi postavili cilj, a to je opstanak, mislim da se to može izgurati. Bitan je maksimalan pristup. Cibona je kvalitetna ekipa, a pobijedili su zasluženo. Da smo uložili samo malo više energije, bio bih zadovoljniji. Nije sramota izgubiti od Cibone u Zagrebu. Nama ostaje da probamo izaći na neki drugi put kad je u pitanju napad.”

“Cibona sad ima veliku širinu i sad mogu biti opasni. Dubinu dobivaju s malim Žižom, Jagodićem-Kuridžom, ali i s Rozićem. Povratna dodavanja su malo opasna, a imali su jako dobre šuteve. Joksimović sa svojim šutevima, Florence… a kad se i vrate svi ozlijeđeni igrači, zavrtjet će glave mnogim protivnicima. Dobili su energiju u sekundarnom napadu, ali i svježinu s mladim Šiškom.”

 

Nemanja Todorović, igrač Igokee:

“Čestitao bih ekipi Cibone na zasluženoj pobjedi. Ponovno smo loše otvorili utakmicu i dopustili da nas pretrčavaju, dosta kontranapada bez faula. U drugom poluvremenu smo htjeli probati spustiti razliku, i pokušavali smo, ali nismo uspjeli jer nam je skok zakazao.”