Dalibor Ilić, mladi bek Igokee u svom prvom nastupu za košarkašku reprezentaciju Srbije do 16 godina, već je stigao do medalje. Na izuzetno kvalitetnom turniru u turskom Samsunu Srbija je osvojila srebrno odličje pošto je u finalu poražena od Litvanije rezultatom 76:69.

ilic-srbija

Iako mu na grudima nije zasjala zlatna medalja, Ilić ističe da je i srebrno odličje veliki uspjeh, a ova medalje, kaže on, samo je uvertira u još veće rezultate koji će sigurno doći.

-Ponosan sam što smo napravili odličan rezultat u Samsunu i opravdali veće uspjehe seniorske reprezentacije. Drago mi je da sam imao čast biti dio ove ekipe. Bili smo kao porodica i malo nam je falilo da osvojimo zlati. Mada, biće još prilike i siguran sam da ćemo u budućnosti osvajati zlata i da će mnogi od nas postati profesionalni igrači – rekao je Ilić i dodao da će ulazak u reprezentaciju Srbije za njega biti veliki motiv za napredak u karijeri.

– Itekako će značiti. Dobio sam podsticaj od mnogih ljudi za dalje napredovanje i rad. Sada je najvažnije da ostanem čvrsto na zemlji,  da ne mislim da sam već postao igrač, već da još više i jače treniram. U klubu svi vjeruju u mene i daju mi maksimalnu podršku što ću nastojati da isoristim i vatim još boljim izdanjima – rekao je Ilić.

Igokea je najbolji BH klub, jedini predstavnik u ABA ligi, a upravo zbog toga želja Ilića je da obuče dres seniorskog tima i da kao kapiten predvodi Aleksandrovčane.

-Naravno da imam želju što prije da obučem dres seniorskog tima i zaigram za njega. U klubu je sve usmjereno na to da što više nas postanemo prvotimci. Cilj Igokeine akademije je da stvara igrače za prvi tim i svi gledamo Talića koji je prvi došao među najbolje. Nadam se da ću i ja dobiti priliku, iako ima još dobrih saigrača koji zaslužuju da dođu u prvi tim. U nekoj daljoj budućnosti želio bih da budem i kapiten našeg najvećeg kluba  – jasan je Ilić.

Velike ambicije Ilić ima i sa reprezentacijom Srbije čiji je dres već obukao, a naravno da sanja i o inostranoj karijeri.

-Cilj mi je da osvojim Svjetsko prvenstvo sa reprezentacijom Srbije i da zaigram u nekom klubu u NBA ligi. Ali idem korak po korak. Prvo juniori Igokee, pa prvi tim, a onda samo da me zdravlje posluži i biće sve kako treba – zaključio je Dalibor Ilić.

 

Durant uzor

Košarkaški uzor Dalibora Ilića je NBA zezda Kevin Durant.

-To je igrač koji mi je svakako uzor u košarci, igra na način kojem  ja težim i moja je želja da jednog dana krenem njegovim stopama – otkrio nam je ovaj talentovani košarkaš.

(Euroblic)