Košarkaši Igokee ostvarili su i drugu pobjedu u pripremnom periodu, a u drugom meču pobijedili su Cibonu rezultatom 82:78

Protiv tima sa kojim će se boriti i u regionalnoj ABA ligi Aleksandrovčani su odigrali jednu dobru utakmicu,  po mnogim elementima kvalitetniju u odnosu na onu koju su igrali protiv Slobode. Nakon deset minuta igre rezultat je bio nerješen 21:21, a sa samo jednim poenom prednosti Aleksandrovčani su okončali prvo poluvrijeme (45:44). Neizvjesna, tvrda, i na momente prava prvenstvena utakmica nastavljena je i u drugom poluvremenu, a Igokea je uspjela nametnuti inicijativu i na kraju doći do trijumfa.

Najefikasniji u timu Igokee bio je Sava Lešić sa 17 poena Aleksandar Cvetković i Denis Kliford  dodali su po 12, a deset su postigli  Vaidas Kariniauskas i Denis Kliford.  U timu Cibone bolji od ostalih bili su Roberto Kovač i Donatas Sabekis sa po 17 koševa.

Zanimljivo da se u timu Igokee čak 11 igrača upisalo u strijelce što je svakako kvalitet više, a utakmicu protiv Cibone propustio je Rašad Von i Darko Talić koji se nisu skidali .