Košarkaš Majami Hita, Goran Dragić i njegov brat Zoran, član Anadolu Efesa posjetili su juče naš klub. U Sportskoj Dvorani u Laktašima sa radošću dočekali su ih dječaci i djevojčice koji treniraju u omladinskim kategorijama Igokee i sa velikom pažnjom slušali su savjete proslavljenih Slovenskih košarkaša.

U dvorani u Laktašima uvjerili su se u uslove kakve za trening imaju košarkaši Igokee.

“Banjaluka je fin grad, dobri ljudi tu sam svake godine. Žena mi je iz Kotor Varoši. Tako da sve naj, naj…fenomenalno. Uslovi su dobri za malu djecu. Tako da ja sam oduševljen. Ove dobili ste i novog trenera Nenada Trajkovića sa kojim sam radio zajedno u Finiksu tako da mislim da klub ima pravu crtu za budućnost”, rekao je Goran Dragić.

Mališanima je takođe savjetovao da slušaju trenera.

“Mislim da moraju da slušaju trenera, ali i da slušaju sebe. Ako voliš da igraš košarku, ako nisi pod nekim pritiskom nego da uživaš u toma šta radiš, da svaki trening hoćeš da radiš, da si veseo. To je ono najbitnije. Kad igraš da imaš osmjeh na licu. To je ono što bih im ja rekao. Nek se igraju košarke. Bez opterećenja, nek se igraju to je najbitnije. Da imaju kreativnosti u igri to je najbitnije”.

Generalni menadžer Igokee Igor Dodik rekao je više u šali da bi Dragić mogao karijeru da završi u Igokei,

“Zašto da ne, ja sam sa ovih prostora i po meni bi bilo potpuno prirodno da karijeru završim u Republici Srpskoj, u kojoj su naši korijeni. Sa ovih prostora su nam baka i djed, dolazimo kada god možemo, a ne vidim ništa loše u tome da na kraju karijere obučem dres Igokee koja nastupa u najjačoj ligi u regionu”, istakao je Goran Dragić.

“Goran je dva puta rekao da će karijeru završiti u Igokei i ja ga držim za riječ. Kada odluči da se povuče podsjetiću ga na to obećanje. Njegov i Zoranov dolazak u Laktaše dogovarali smo veoma dugo, kontakt smo uspostavili kada sam bio u Njujorku, on je obećao da će doći i ispunio je obećanje. Spreman je za svaki vid saradnje i siguran sam da ćemo u budućnosti imati mnogo zajedničkih interesa”, rekao je Igor Dodik.