Prvi meč ABA lige u ovoj sezoni u Laktašima Igokea će ugostiti ekipu Budućnost VOLI. Poslije poraza u prvom kolu Igosi će pokušati nastaviti tradiciju u susretima ove dvije ekipe. Igokea je u dosadašnjim susretima kao domaćin protiv ekipe iz Podgorice uvijek izlazila kao pobjednik.

Utakmica se igra 08.10.2014. u 18:00 časova u SD Laktaši, a Vaše ulaznice po cijeni od 5 km možete kupiti u SC Nenad Baštinac i u SD Laktaši.

Na konferenciji za medije povodom ove utakmice trener ekipe Vlada Jovanović nam je dao sledeću izjavu:

 

„Na početku moram da kažem da imamo nezgodan raspored, prije svega gostovanje u Zadru nije došlo u pravi trenutak. Ovo je potpuno novi tim, igrači koji su vrlo malo sarađivali među sobom, praktično samo dva starija igrača iz prethodne sezone i dva mlada igrača su tu. Drugo kolo dolazi nam Budućnost klub koji je zadnjih pet, šest godina u vrhu ABA lige. Klub koji je po mom mišljenju a i po mišljenju drugih trenera napravio najrespektabilniji sastav, ne što se tiče ABA lige nego i Eurocupa koji počinje iduće sedmice. Mislim da je to tim koji je sačuvao bazu igrača od prošle sezone i pojačao se sa još dva kvalitetna strana igrača, od kojih jedan sa dugogodišnjim euroligaškim iskustvom , i time dobili jedan neosporni kvalitet i istakli kandidaturu za play of ABA lige.

Što se nas tiče utkamica nam dolazi u jednom nezgodnom trenutku, bolje bi bilo da smo gostovali u Podgorici, ako već mora da se igra protiv Budućnosti. Mislim da nismo na pravi način odigrali utakmicu protiv Zadra, bio sam optimista pred utakmicu, međutim nismo pružili partiju adekvatnu onome što smo pokazivali zadnjih 10-15 dana na treninzima i pripremnim utakmicama. Na nama je bilo da se u ova tri dana odmorimo i da zbijemo redove, da pokušamo dalje da radimo. Mislim da jedina riječ koja je prava za ovu je da budemo stprljivi . Momci postavljene obaveze odrađuju jako dobro i mislim da ako budemo stprljiv da će rezultati u jednom trenutku doći.

Mi smo se skupljali praktično poslednjih dana, nismo na vrijeme završili selekciju, ne zato što smo lijeni, nego zato što smo bili primorani iz raznih razloga, i mislim da su ljudi iz uprave kluba uradili pravi posao, i mislim da ćemo uspjeti dau narednom periodu popunimo roster ako budemo mogli.

Što se tiče Omara Kuka, to je igrač koji ima renome i koji ima mnogo ozbiljno jakih i kvalitetnih sezona iza sebe sa velikim iskustvom, što pokazuje da je to kvalitetan igrač.“

U sastavu Igosa zdravstveni bilten je dobar za većinu igrača, osim za Čakarevića koji ima lakšu povredu ruke, ali se očekuje da će biti spreman da pomogne ekipi u ovoj utakmici.

 

 

 

Igor Jovović, trener Budućnosti VOLI:

“Idemo da odigramo protiv protiv tradicije, ali prije svega protiv veoma iskusnog tima koji je pretrpio mnogo promjena tokom ljeta, stiglo je dosta poznatih imena koja su imala značajne uloge u ABA ligi minulih godina. Treba istaći prije svega Džonsa na poziciji plejmejkera, zatim Jeremića, Čakarevića, našeg bivšeg igrača Šćekića. Ne smijemo naravno zaboraviti ni činjenicu da su u Igokei i dalje nosioci igre iz prošle sezone, Jorović, i Bunić. Sigurno je to tim sa kojim neće biti lako da se igra. Sve smo uradili da se dobro pripremimo za taj meč, i naravno pokušaćemo da napravimo brejk na strani, što u ovakvoj ligi nije ni malo lako.”

U meču sa Igokeom možda neće biti Darka Planinića, koji je otputovao sa ekipom, ali je povreda leđa neugodna, i veliko je pitanje da li će zaigrati.

Planinić se na bol u leđima zbog kojeg je propustio oba treninga. Centar iz Hrvatske otputovao je za Laktaše, ali će vjerovatno sav teret igre u reketu pasti na Roberta Rikića, i Bojana Subotića. Za Budućnost VOLI je otežavajuća okolnost i odsustvo povrijeđenog Nikole Ivanovića. Srećom stigao je Omar Kuk, u meču sa Metalcem istakao se sa sedam asistencija. Trebaće međutim vremena bivšem crnogorskom reprezentativcu da se potpuno uigra sa novim kolegama.