Sutra od 20 časova Igokea dočekuje ekipu Union Olimpije u osmom kolu regionalnog šampionata.

U nastavku pročitajte izjave trenera Žarka Milakovića, kao i Save Lešića i Dalibora Ilića pred sutrašnji meč.

“Potrebna nam je velika energija na terenu da pokušamo da izgradimo svoju igru. To ove i prošle sedmice pokušavamo kroz treninge. Moramo da stavimo fokus na domaći teren jer ove sezone kod kuće nismo pokazivali najbolje igre. Mi smo svaki dan u ovoj sali i moramo da branimo i kroz odbranu da gradimo te stvari. Kroz defanzivu da izgradimo našu igru i energetski da budemo na nivou više nego na prethodnim utakmicama. Mislim da je to neki recept za dobru igru. Da najprije gledamo sebe ne potcjenjujući Olimpiju. Ključ i kvalitet je na našeoj strani. 

Naravno da pritisak postoji i treba da postoji. ABA liga je jako nezgodna liga generalno. Posebno ove godine jer osam timova je promjenjivo od početak sezone. Olimpija je napravila jedan novi koncept i igraju dobro, ali nemaju rezultat. Igraju na tri fornta i to je jako zahtjevno. Mislim da dosta ekipa igra ispod očekivanja sa početka sezone. Sezona je duga ima još utakmica da se igra i svako može da dobije svakoga u ovoj ligi. Jeste bitna utakmica, jeste pritisak veliki, ali ima još da se igra.”

“Dolazi nam jedna utakmica možda najvažnija do sada. Nismo možda u nekom ritmu koji smo željeli od početka sezone, ali mislim da smo iz treninga u trening sve bolji. Mislim da je ovo utakmica, koja bi mogla biti ključna za nastavak sezone. Olimpija je jedna dobra ekipa, ali ni oni u zadnje vrijeme ne igraju na nivou koji bi željeli tako da samim tim nam šanse rastu. Moramo da budemo skoncentrisani i da u meč uđemo mirnih glava i da pokušamo da trijumfujemo na kraju.” – istakao je Sava Lešić.

Dalibor Ilić odlično koristi svoje minute ove sezone, i zadovoljan je kako napreduje u timu.

“Sigurno da je bi to mogla biti ključna utakmica za nas.Nismo u nekom ritmu, ali mislim a smo dobra ekipa i da možemo dosta toga napraviti u daljnjem takmičenju. Svakako da nas očekuje teška utakmica, ali mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe da trijumfujemo protiv Olimpije”. Meni je ovo prva sezona i zadovolljstvo mi je da radim na treninzima i da kroz treninge dobijam minute. Zadovoljan sam i želim na terenu da pokažem da sam zaslužio svaki minut” – rekao je Ilić.