Dragan Bajić potpisao novi ugovor sa Igokeom.

Bajić je sa Igokeom dogovorio produžetak saradnje na još tri sezone.

napisao je generalni menadžer Igokee Igor Dodik na twiter profilu.

Dragan Bajić prvi put je Igokeu vodio 2010. godine i poslije 20 pobjeda u nizu dobio je otkaz.

Nakon toga je Igokeu preuzeo ponovo 2011. godine i dvije godine kasnije je vodio do najvećeh uspjeha – prvog mjesta u ligaškom dijelu ABA lige u sezoni 2012/2013. Nakon par kola u novoj sezoni ponovo je morao otići sa klupe Igokee.

Ponovo je vraćen 2015. godine da klubu obezbijedi opstanak u ABA ligi u čemu je uspio. Novi razlaz sa najtrofejnijim trenerom u istoriji kluba desio se 2018. godine. Novi peti put je na klupu ovog kluba sjeo prošle sezone kada je zamijenio Aleksdandra Trifunovića. Ove godine je sa Igokeom osvojio titulu šampiona BiH.

Dragan Bajić:

“Moram da se zahvalim ljudima iz kluba na povjerenju. Sigurno je rijetkost da neko na ovim prostorima dobije ugovor na tri godine. Nije bilo puno zatezanja. Lako smo se dogovorili. Očekujem da im se na najbolji način odužim za to povjerenje. Nadam se da nećemo dolaziti u ove situacije koje smo imali u prethodne dvije sezone. Budžet možda neće možda biti na nivou kao prethodnih sezone zbog problema sa virusom Korona, ali ja sam pun motiva da napravim što bolje rezultate bez obzira na sve“, rekao je Bajić.

Naredne sezone ambicije su da budu bolji nego prethodnih odnosno da za početak nema drame oko opstanka u ABA ligi.

“Nemamo neke prevelike ambicijie. Cilj je da pokušamo da izbjegnemo situacije da se borimo za opstanak do zadnjeg kola. Da imamo jedan mir u radu i rezultatima. Naravno da ako nam se ukaže prilika za nešto više da ćemo je ugrabiti. Nemam neki pritisak prevelikog rezultata. Zavisi i kakav tim ćemo imati. Sigurno će u narednom periodu svi imati problema sa finansijama. Afirmacija mladih igrača koji su ponikli iz naše škole košarke će nam biti prioritet. Ja sam pokušavao da dam šansu tim mladim momcima i vratitli su nam to na terenu. Ove sezone će imati još veću minutažu. Tu prije svega mislimo na Dalibora Ilića, pred kojim je sigurno jedan ozbiljna karijera da se fokusiramo na njega jer on bi trebao izaći na draft naredne sezone i to nam je primarni cilj”.

Dragan BajićIgokea je poslala prijavu za učešće u FIBA Ligi šampiona naredne sezone.

“To je bila tema razgovora. Moje razmišljanje, a i ljudi koji vode klub je da je to dobra stvar prije svega marketinška za klub. Odjeknulo je dobro na našim prostorima. Za sad ne moćemo reći gdje ćemo tu biti, da li ćemo direktno u grupu ili u kvalifikacije. Prelaskom ovih klubova prije svega iz Turske konkurencija će sigurno biti jača. Ja sam pun energije i motivacije. priču sa Igokeom nisam završio i želim da napravim još jedan iskorak i još nešto dobro da napravim sa ovim klubom koji mi je dao puno u karijeri”, kaže Bajić koji je sa Igokeom osvajao šampionate i Kup BiH, te je u sezon 2013/2013 bio prvoplasirani nakon ligaškog dijela ABA lige.