U subotu 20.12.2014. u 17 časova u Laktašima snage će odmjeriti Igokea i Mega Leks u 13. kolu ABA Lige. Igokea očekuje pobjedu, a mlada ekipa Mega Leksa ne dolazi s bijelom zastavom , tražiće sedmu pobjedu te da ostanu u gornjem dijelu tabele.

Stefan Živanović:

Očekujemo jednu izuzetno tešku utakmicu koja je nama izuzetno bitna. Pokušaćemo da dobijemo protivnika sa jednom jakom odbranom i brzom igrom. Ono što moramo da uradimo je da zaustavimo protivnika koji ima izuzetno dobar kontranapad. Takođe imaju dosta kvalitetne šutere koji poentiraju sa distance na šta moramo posebno obratiti pažnju. Glavni igrači su im Miljenović i Jokić tako da su oni ti od kojih preti najveća opasnost.

Željko Lukajić, trener:

Dolazi nam Mega Leks, tim sa mnogo talenta, tim sa, rekao bih, NBA potencijalom i internacionalnim iskustvom koje imaju u Kešelju. Znaju šta hoće, znaju šta igraju i ono što je karakteristika njihove igre je da što prije pokušavaju da dođu u situaciju da završavaju napad. Imaju dobar sekundarni napad, dobra rješenja izolacije. Tokom cijelog meča drže izuzetno visok ritam u koji pokuašavaju ubaciti svakog protivnika. Mi ćemo tražiti šansu da ih uvedemo u svoj ritam igre, da spriječimo pikenrol igru koja kod njih dolazi u ranoj fazi napada i u kojoj su najdominantniji Miljenović i Jokić i koji to odlično rade. Ukoliko u tom dijelu napravimo jedan dobar balans, ukoliko uspostavimo jednu kvalitetnu odbranu onda smo bliži uspjehu. Uvjeren sam da će biti jedna interesantna utakmica.

Lukajić o povredama:

Imamo mnogo problema sa povredama, utakmicu će najverovatnije propustiti Knežević, Čakarević je već duže vrijeme van stroja. Ove sitnije povredice ni ne spominjem jer pokušavam igračima objasniti da moraju malo podignuti nivo bola, stisnuti zube jer nam je utakmica protiv Mege izuzetno bitna.