#našakuća #republikasrpska #bcigokeamtel
#našakuća #republikasrpska #bcigokeamtel

Igokea m:telu Spitu do treće pobjede u AdmiralBet ABA ligi

Utakmica u Splitu je počela sa malim brojem poena, ipak je Igokea m:tel uspostavila rezultatsku prednost koju je održavala do 26 minuta meča, Split je nakratko došao do vođstva, ipak do kraja 3. četvrtine Igosi dolaze do 6 poena prednosti. U poslednjoj četvrtini igrači Dragana Bajića stižu do dvocifrene prednosti 63:52. Do kraja utakmice Split se pokušavao vratiti, ali Igokea m:tel je kontrolisala rezultat. Na kraju Igokea je slavila sa 77:68.

Najefikasniji bio je Rej sa 27 poena, a imao je i 6 asistencija. Stivens je ubacio 14 poena uz 10 skokova i 5 asistencija, Kroford se zaustavio na 10 poena i 4 asistencije. Za domaću ekipu Šorter je postigao 18, Mavra 13, a Runjić 11 poena.

“Čestitao bih svojim momcima. Ovo je jako bitna pobjeda za nas. Splitu želim mnogo sreće u nastavku sezone. Kažem, bitna pobjeda za nas jer se nalazimo u specifičnoj situaciji, pogotovo kada su povrede u pitanju. Došli smo ovdje bez Nakića koji je bitan šraf za nas u ovoj sezoni. Momak igra sjajno u oba smjera. Bili smo i bez Talića koji je isto povrijeđen. Desio nam se i peh da je Kroford igrao na svoju ruku jer je pod temperaturom tri dana kako smo došli u Split. Zahvaljujem mu se što je stisnuo zube i pomogao ovim momcima. Tanasković ima povredu palca desne ruke isto tešku, ali je i on stisnuo zube i igrao. Zato i kažem da je ovo velika pobjeda za nas. Rekao sam u pripremi meča da nam neće biti lako. Split je na 0:3 i oni traže pobjedu, posebno na svom parketu. Imaju kvalitet u Mavri i Šorteru i dva Amerikanca koji su došli, dok ostali daju energiju što se pokazalo u pojedinim momentima utakmice. Bili su agresivni i izgubili smo neke lopte koje nismo smjeli. Defanzivom mogu biti zadovoljan. Sam taj period kad sam uveo neke momke sa klupe, nisam bio zadovoljan. Split je tu napravio dominaciju, pogotovo u ofanzivnom skoku i gdje su se rezultatski primakli. U drugom poluvremenu smo imali uspona i padova. Možemo reći da smo kvalitetniji ali uz sve probleme koje imamo ne možemo trenutno biti kvalitetniji. Ali smo pokazali da imamo karakter i zasluženo pobijedili”, rekao je Bajić. 

Trener Igokee se za kraj dotakao jedne zanimljive situacije.

”Samo bih dodao da ovo što se desilo sa Rejom, što je podigao tri prsta, nije sigurno imao namjeru da provocira. Nisam vidio ali nije imao namjeru da provocira niti on zna situaciju. Ono što sam pokušao sugerisati je sigurno da mi nismo ti koji trebaju trpiti uvrede, jer znaju ljudi iz Splita da niko ne čuje ni jednu ružnu riječ sa naše strane”, zaključio je Bajić.

Bila je ovo 3. pobjeda Igokea m:tel u nizu u AdmiralBet ABA ligi, te sad imaju skor 3 pobjede i 1 poraz. U sledećem 5. kolu Igokea m:tel dočekuje ekipu Crvene zvezde.