Završni turnira Kupa BiH za košarkaše igra se u Sarajevu 20. i 21.02.2015. Svi susreti igraće se u maloj dvorani KSC “Skenderija”, a u polufinalu u petak će snage odmjeriti Igokea i Zrinjski, odnosno Spars i Široki.

Petak (20. februar): Igokea – Zrinjski (17 sati), Široki – Spars (19.30). Finalni susret biće odigran u subotu u 17 sati uz direktan TV prenos.

 

Željko Lukajić Struja:

Kup takmičenje je interesantno jer klubovi nemaju šta da izgube. Mi ćemo se potruditi da sve  stavimo na minimum, da sve snage podredimo rezultatu. Bilo bi dobro da se ponovi odnos koji su igrači pokazali u Skoplju. Poslednja dva – tri dana sam se upoznavao sa svim ekipama jer nismo znali s kim igramo, a svi su mi nepoznati. Nakon što smo saznali da igramo protiv Zrinjskog detaljnije se upoznajem sa ovim timom. Imaju Princa koji je dobar plej-mejker sa sjajnim šutom. Tu je Šutulović i još nekoliko kvalitetnih igrača i siguran sam da će oni ući sa nadom da ćemo ih potcjeniti, međutim, ja sam siguran da  se to neće dogoditi.

Branko Jorović

Kada god se Igokea bori za neki trofej očekivanja su velika, pa shodno tome, sa najvišim ambicijama idemo i na završni turnir u Sarajevo. Međutim, svjesni smo činjenice da je Kup specifično takmičenje i da uvjek mogu da se dogode neka iznenađenja tako da smo maksimalno oprezni uoči prvog meča protiv Zrinjskog. Mislim da smo spremni za ovaj turnir, posebno nakon dvije vezane pobjede u ABA ligi koje su značajno podigle samopouzdanje ekipe. Ne poznajemo mnogo ekipu Zrinjskog, gledali smo ih, upoznali se sa nekim njihovim igračima i načinom na koji igraju. Znamo da su na pragu ulaska u Ligu šest za prvaka Bosne i Hercegovine i zbog svega toga ćemo, bez obzira na činjenicu da važimo za favorita, biti maksimalno oprezni i motivisani.