Photo: Krka/Drago Perko

U Novom mestu Igokea je nakon odličnog prvog poluvremena, koje je dobila rezultatom 41:27, poražena rezultatom 74:64. Krka je u drugo poluvrijeme ušla mnogo agresivnije i proradio im je vanjski šut te je uspjela da preokrene rezultati na kraju slavi. Lapornik je bio najefikasniji u pobjedničkoj ekipi sa 16 poena, Lalić je ubacio 14, Kastrati 13, dok je u ekipi Igokee Radivojević postigao 19, a Komatina 13 poena.

Dragan Bajić, trener Igokee:

Čestitam Krki na zasluženoj pobjedi. Odlično smo igrali prvo poluvrijeme, kako u napadu tako i u odbrani. U drugom dijelu utakmce se dogodilo baš ono na šta sam upozoravao svoje igrače, potpuno nam ja pala koncentracija, izgubili smo protok u napadu, promašili mnogo “zicera”. Krka je dobro skakala, otvorilo im se u napadu i zasluženo pobijedili.

 

Miloš Komatina, igralec Igokee:

Dva različita poluvremena. U prvom smo odigrali dobro, stekli 14 poena prednosti, a u drugom smo potpuno pali. Krka je bila agresivnija, a mi nismo znali odgovoriti na njihovu igru. Na kraju smo im se približili, ali oni su pogodili nekoliko teških šuteva i došli do pobjede.