KK Igokea je otputovala u Mađarsku gdje ih očekuje meč trećeg kola ABA lige, a domaćin im je ekipa Solnoka koja je domaćin treći put za redom. Poslije poraza od ekipe Partizana 55:60, ubjedljivo su savladali Metalac 67:51.

Igokea će pokušati poslije dva poraza na startu ABA lige da osvoji prve bodove. Što se tiče zdravstvenog stanja košarkaša Igokee, svi igrači su otputovali u Solnok i spremni su da daju maksimum i da upišu prvu ovosezonsku pobjedu.

Igokea se do sada četiri puta sastala sa Solnokom, a skor je tri pobjede i jedan poraz. U ekipi Solnoka se nalazi bivši igrač Igokee Marko Brkić koji je za naš klub odigrao četiri sezone.

Meč se igra u Solnoku 11:10.2014. godine s početkom u 16:00 časova.

Prenosimo Vam očekivanja Marka Šćekića, jednog od iskusnijih igrača i trenera ekipe Vlade Jovanovića.

Marko Šćekić, košarkaš Igokee:

„Poslije dva poraza na startu ABA lige, gdje smo u Zadru pokazali nešto lošiju igru, a protiv Budućnosti samo na mahove pokazivali bolju igru ali nedovoljno za pobjedu, te su gosti odnijeli bodove iz Laktaša. Sada je na redu gostovanje u Solnoku protiv ekipe koja je sastavljena od mađarskih reprezentativaca, pojačana sa tri srpska igrača, i dva amerikanca, i koja je u prošlom kolu ubjedljivo savladala Metalac te je pokazala da ima kvalitet. Idemo bez bijele zastave u Solnok i trudićemo se da bodove donesemo u Laktaše. “

 

Vlada Jovanović, trener Igokee:

„Sigurno ne možemo biti zadovoljni učinkom u prva dva kola, obzirom da smo imali, moram reći teško gostovanje u Zadru, a poslije toga ekipu evroligaškog kvaliteta Budućnost kod kuće. Nadam se da ćemo u Solnoku, a i sve ostale mečeve , odigrati na mnogo višem nivou. Siguran sam da vrijeme radi za nas i da ovaj rad u prethodnih mjesec dana koji je iza nas mora da se složi i da će to da bude na nivou koji svi u klubu očekujemo. U ovom trenutku postoje problemi uigravanja, problemi novih igrača, problemi nekih igrača koji su odsustvovali deset i više dana zbog povreda, ali svi ti problemi su iza nas. Negdje smo uhvatili neki kontinuitet, ne dovoljan što se tiče treninga da bi to sve izgledalo kako treba ali mislim da u narednom periodu možemo da očekujemo. Nadam se da će ekipa nakon ova dva uvodna poraza reagovati na pravi način i to očekujem od njih, prije svega mislim u nekom intenzitetu i što se tiče napada, a prije svega što se tiče odbrane. “