Košarkaši Igokee su danas u Laktašima počeli pripreme za novu sezonu u ABA ligi. Na prvoj prozivci su se pojavili svi igrači osim Rašada Vona koji će se ekipi pridružiti u petak.

Novi igrač u redovima Igosa, jedan od iskunijih, Marko Tomas je izjavio:

Nismo se još kompletirali potpuno, ali smo počeli sa radom, moram reći da je atmosfera na početku odlična, a nešto lakšim intenzitetom smo krenuli. Tokom sledećih dana trening će biti intenzivniji. Čekamo još neke igrače i najbitnije da se krene bez povreda. Moramo postepeno  da pojačavamo rad i da spremni uđemo u narednu seznu. Ono što je najbitnije, roster će biti dobar. I druge ekipe su se značajno pojačale. Mi moramo doći do hemije, bez toga ni u jednom timskom sportu nema razutata. Moramo igrati jedan za drugoga, moramo biti svjesni svih prednosti i mana i kvalitetno raditi kako bismo bili konkurentni.

Trener našeg tima Aleksandar Trifunović:

Mi smo imali pet – šest dana gde su trenirali momci koju su u programu Igokee kako bismo došli do zaključka koje momke ćemo inicijalno pripojiti prvom timu, a na koje ćemo računati za Ligu Republike Srpske i Ligu BiH. Bitno je da su se  svi odazvali na vrijeme, svi su došli u dobrom stanju. U ovim danima ćemo imati pažljiviji uvod, kako bismo zaobišli povrede. Svi su došli rapoloženi, svi sa dobrom radnom etikom tako da nas sada očekuje naporan rad. Čekamo još Rašada Vona koji se zbog problema sa putnom ispravom nije pojavio još, on će u Laktaše stići u četvrtak i već naredni dan ćemo ga imati na treningu – rekao je trener Igokee Aleksandar Trifunović.

Igokea će kompletne pripreme odraditi u Laktašima a moguć je odlazak na neke kvalitetne turnire.

-Nekoliko utakmica ćemo igrati u Lakrašima krajem mjeseca, posle toga ćemo u Kranjskoj gori igrati protiv ekipa Laškog i Ulma, a u povratku u Banjaluku očekuje nas i meč  Cibonom. U periodu od 10. septembra do početka lige ćemo odigrati još nekoliko mečeva. Imali smo poziv za jedan turnir u Turskoj ali smo ga otkazali jer nismo mogli povezati još jednu utakmicu u tom sistemu tako da smo “kratki” za dva meča. Moja želja je da to budu biti što jači protivnici, opet ne želimo da „pipamo“ protivnike sa kojima ćemo igrati u prva dva tri kola – rekao je trener Igokee.

Igokea će, s obzirom na igrače koji su stigli imati izbalansiran tim, kvaliten na svim pozicijama, a Trifunović dodaje da su svi igrači pažljivo birani.

-Vrlo teško je imati garanciju bilo čega ali  ekipa je birana u dogovoru sa ljudima koji su me potpisali i u skladu sa finasijskim mogućnostima. Masimalno smo pokušali da izaberemo funkcionalan tim koji se uklapao u budžetom i  se probamo da se obezbjedimo po mom trenerskom ukusu. Neke stvari imamo nasleđene to smo morali uklopiti. Svjesno smo ušli u selektiranje i da neke loše stvari minimalizujemo da nam se određeni nedostaci ne osvete. Probali smo da biramo ekipu koja će sa svakim timom na svakom terenu apsolutno konkurentno igrati i želimo da iz selekcije naš najbolji igrač bude tim. Ovo nije floskula i mislim da da ćemo voditi računa o atmosferi koju moramo da imamo za sebe i koju moramo da prenesemo na ljude koji će nas pratiti kako bismo imali interakciju koja će nas gurati naprijed.