jore-olimpija
Photo: Union Olimpija/Aleš Fevžer

Košarkaši Igokee iz Aleksandrovca u 21. kolu ABA lige dočekuju Olimpiju iz Ljubljane. Igokea se nalazi u seriji poraza, i nada se da će utakmicom protiv ljubljančana prekinuti niz. U timu iz Aleksandrovca neće biti Drenovca koji ima povredu prepona i očekuje ga duže odsustvovanje sa terena, dok je Dragović napustio klub početkom ove sedmice. Trener Lukajić je rekao da na ovu utakmicu ali na sve ostale utakmice ulazi s namjerom da pobijedi, jer da nije tako ne bi se bavio ovim poslom.


Željko Lukajić, trener Igokee:

Olimpija je izvanredan tim, u poslednjoj utakmici u Eurokupu izgubili su na produžetke. Odlično su popunjeni i jako dobro igraju, čvrsti su ispod koša sa dobrim visokim igračima, imaju perspektivne mlade igrače potkovane iskustvom Marinovića na poziciji pleja, uz dobre šutere Prepeliča ali i ostale igrače koji igraju na vanjskim pozicijama.

Meni je najbitnije da vidim iskorak u odnosu na svaku prethodnu utakmicu, odnos prema igri odnos prema rezultatima i odnos prema ljudima koji dolaze da nas podrže i čekaju da budu zadovoljeni. Moramo biti objektivni i reći da neke stvari nisu bile na visokom nivou, pristup utakmici, mekoća, brza predaja kada je u pitanju rezultat. Jednostavno mi moramo biti jaki sa karakterom, imati hrabrosti da uđemo u duel, ali jednostavno za sve potrebe treba vremena i moramo biti istrajni na putu koji smo zacrtali, a to je da napravimo stabilan tim i da se kroz prvenstvo BiH ponovo dođemo u ABA ligu.

 

Branko Jorović, igrač Igokee

I mi očekujemo taj trijumf, u seriji smo poraza, neke utakmice smo izgubili u samoj završnici. Nedostaje nam koncentracije u samoj završnici, možda i odlučnosti i sportske drskosti u trenucima kada se lomi utakmicama. Očekuje nas protivnik koji je veoma kvalitean na svim pozicijama, igra dobro u svim segmentima, dobri su ispod koša, dobro trče, dobro šutiraju tako da smo svjesni da ukoliko želimo da pobjedimo moramo da odigramo dobro i pružimo svoj maksimum. Jednostavno svi želimo da dobijemo utakmicu ali znamo da to neće biti lako. Moramo pokušati da igru sa treninga prebacimo na utakmicu. Dobro radimo, treniramo ali to ne krunišemo na utakmici i to je nešto što moramo promijeniti jer svi mi radimo da bismo pobjeđivali.