U 17. kolu Igokea gostuje u Novom Mestu gdje ih dočekuje Krka. Utkamica počinje u 17:00 časova u dvorani Leon Štukelj. U prvom ovosezonskom duelu u Laktašima Igokea je slavila rezultatom 66:53. Igokea putuje na duel u Novo Mesto s nadom da se izjednači po broju pobjeda sa ekipom Krke, a tu su i izjave s pres konferencije održane danas u Laktašima.

Đorđe Drenovac, košarkaš Igokee

Prije svega očekujem da ispravimo greške koje smo imali u utakmici protiv Solnoka i to je prva stvar na koju ćemo biti fokusirani. Svjesni smo da idemo u goste

izuzetno kvalitetnoj ekipi koja igra čvrsto posebno na domaćem parketu. Oni forsiraju tvrdu igru sa mnogo trčanja, glavni kreator im je Armsted i mislim da su to neke stvari koje trebamo da zaustavimo, i ukoliko to uradimo siguran sam da možemo da dođemo do pobjede.

 

Željko Lukajić, trener Igokee

Očekuje nas  jako dobar tim, tim koji ima izuzetno kvalitetne pojedince sa tri izvanredna strana igrača. Imaju sigurno jedan spoj iskustva i mladosti, imaju jedan sistem, dobar su tim. Prednost domaćeg terena je na njihovoj strani i sigurno da imaju ulogu apsolutnog favorita. Međutim, ukoliko mi uspijemo podići našu energiju na jedan visoki nivo, nadam se da će nam se ukazati šansa za jednu pobjedu. Iako sam ja tu već mjesec i po dana mislim da smo još uvek u fazi selektiranja, dovođenja naše igre i forme na viši nivo za nešto što je nama najbitnije, a to je prvenstvo Bosne i Hercegovine i ponovni dolazak do mjesta u ABA ligi. Što se tiče opstanka u ABA ligi mislim da smo sve završili jer Levski teško može da nas stigne ali to nas ne amnestira da dajemo maksimum u svakoj utakmici počevši od ovog duela protiv Krke.