Košarkaši Igokee savladali su ekipu Mega Leksa u 13. kolu regionalne rezultatom 70:63.

Igokea je ostvarila je četvrtu pobjedu u ovogodišnjem izdanju takmičenja, dok je beogradski klub doživio sedmi poraz.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Јorović sa 18 poena, kojima je dodao i devet skokova. Džons je upisao sa 10 poena, i po pet skokova i asistencija, a po 10 poena ubacili su i Bunić i Katnić.

Zagorac je sa 19 poena, uz dva skoka i isto toliko asistencija, bio bolji od ostalih u ekipi Mega Leksa. Јokić je dodao 13 poena, uz osam skokova i šest asistencija, a Kešelj 12 poena, četiri skoka i tri asistencije.

Igokea će u narednom kolu dočekati Zadar, dok će ekipa Mega Leksa gostovati u Skoplju kod MZT-a.

Željko Lukajić:

Ekipu koja postiže 85-90 poena po utakmici mi smo sveli na sedamdesetak poena što pokazuje da smo igrali kvalitetnu odbranu. Uspjeli smo da ih dovedemo u sitaciju da igraju organizovane napade, da ne trče i u prvom našem zadatku, da zaustavimo igru pikenrola Miljenovića i Jokića smo ispunili i sa tim završili veliki deo posla. Imamo još uvek mnogo nedostataka, naročito u napadu gde ne završavamo neke situacije, ne prepoznajemo neke situacije. Mislim da je ova pobjeda izuzetno važna kako bi nam povratila samopouzdanje i podigla raspoloženje i svakako da je došla kao nagrada za dobru energiju koju pokazujemo u poslednje tri utakmice. Sport je takav, nekad dobijete, nekad izgubite, mi smo sada na sreću dobili i okrećemo se novim mečevima.

 

Dražen Zlovarić, igrač Igokee:

Mi smo ostvarili ono što smo zamislili ovu utakmicu. Oni su jako dobar i talentovan tim koji daje mnogo poena po utakmici. Naš cilj je bio da zaustavimo njihov tranzicioni napad, da ih tu zaustavimo u čemu smo uspjeli. Sveli smo ih na dvadesetak poena manje nego što oni daju i mislim da je to bio ključ za pobjedu.

 

Dejan Milojević, trener Mega Leksa:

Zaslužena pobjeda Igokee koja je uspela da utakmicu svede na mali broj poena, što nama nije odgovaralo. Imali smo dosta realnih problma, Miljenović je imao virus gripe, nije trenirao sedam dana što se osjetilo na njegovoj igri.  Imali smo problema sa skokom u napadu zbog čega nismo iskoristili neke prilike u prvom poluvremenu da se odlijepimo. Kontrola skoka je jako bitna stvar, a mi je nismo imali u ovoj utakmici.

 

Ognjen Jaramaz, igrač Mega Leksa:

Teška utakmica koju smo loše otvorili na početku. Igokeao je uspjela da nametne svoj ritam igre kojem mi nismo uspjeli da se prilagodimo. Igrali smo sporu igru, mi lakše igramo iz tranzicije a u ovom meču smo ušli u pozicionu igru sa njima što je prelomilo meč  i mislim da je to, uz dobru odbranu Igokee, bio ključ za pobjedu domaćina.