Nakon pobjede u prvom meču Igokea put Širokog kreće sa namjerom da ovjeri pobjedu iz prvog meča i poveća vođstvo u seriji na 2:0.

Željko Lukajić, trener Igokee:

Ne može ništa biti lako posebno kada je u pitanju finale, ulog je veliki, trofej je jedan, a dva tima su se borila godinu dana da dođu do završnice tako da ni mi ni Široki ništa nećemo prepustiti slučaju. Mi smo odigrali već tri utakmice protiv njih, jednu na njihovom terenu koju su dobili i mislim da su nas tada osvijestili da shvatimo da ništa ne može biti lako i da moramo pružiti maksimum želimo li pobjedu. Odlazimo sa vođstvom od 1:0 što nam mnogo znači na psihološkom planu. Mi želimo i tražimo način da dođemo do druge pobjede, da osvojimo brejk i približemo se osvajanju titule šampiona .  Zdravstveni bilten je dobar, još uvek najviše Katnić ima problema sa alergijom, međutim, on je pokazao karakter i siguran sam da će biti na parketu i u drugom meču.

Đorđe Milošević, košarkaš Igokee:

Biće zaista teška utakmica, mislim da je ključ pobjede dobra odbrana nakon koje bismo ih sa brzim kontranapadima, sigurno mogli slomiti jer oni imaju manje kvalitetnih igrača u rotaciji od nas. Mi smo već jednom igrali u Širokom ove sezone, poraženi smo i sigurno znamo šta nas očekuje. Međutim, sigurno nismo pod pritiskom zbog tog poraza, vodimo sa 1:0 u finalnoj seriji tako da želimo pokušati napraviti brejk koji bi nas približio onom što svi želimo, a to je titula šampiona.