Olimpija dolazi u Laktaše gdje u ABA ligi još nije upisala trijumf, dok se Igokea nada nastavku tradicije da upišu i petu pobjedu nad ljubljačanima. Trenutni odnos pobjeda i poraza je u korist naše ekipe, u dosadašnjih osam okršaja Igokea je slavila pet puta, dok je tri puta poražena i sva tri puta je to bilo u Ljubljani.

Igokea će i ovu utakmicu nastupiti nekompletna jer pored Čakarevića koji ima duži period oporavka, neće nastupati ni Nemanja Krstić zbog povrede zgloba.

 

Miloš Dimić,  košarkaš Igokee:

-Olimpija je lako savladala MZT u prvom kolu. Mi smo igrali protiv Cedevite. Mlad tim sa tri četiri iskusna igrača, slično kao i mi. Izuzetno su jaki na unutrašnjim pozicijama. Na četvorci i petici ima Savu Lešića, Sašu Zagorca i Ronaldsa Zakisa koji su izuzetno iskusni. Na spoljnim pozicijama odličnog Lapornika. Naše je samo da ponovimo drugo poluvrijeme protiv Cedevite iz Zagreba, da pokažemo tu želju, angažovanje i energiju i  mislim da pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Kvalitetno radimo, provodimo u sali pet šest sati dnevno i pokušavamo da napredujemo iz dana u dan.

Željko Lukajić, trener Igokee:

Malo su manje promijenili tim u odnosu na nas, odigrali su više kontrolnih utakmica  i nisu imali povreda koliko smo mi imali. Prvo kolo su odigrali izuzetno kvalitetno, agresivno, sa dosta trčanja, brzom tranzicijom i mnogo piken rola, puni su iskustva, međutim, ono što mene interesuje je da ponovimo karakter koji smo pokazali protiv Cedevite. Bez obzira na kretanje rezultata mi smo pokušavali da igramo svoju igru i da svaki momenat koristimo da što prije dođemo do uigranosti i iskustva. Svjesni smo da nešto što nam može pomoći je vrijeme, a to moramo da čekamo.

Bez Čakarevića smo duže vrijeme, Krstiće je tek juče primio novu terapiju tako da će van treninga biti dve do tri nedelje. Ostali igrači imaju sitnije povredice tako da ćemo sigurno nastupiti u istom sastavu kao protiv Cedevite. Očekujem podršku publike, pokrenuli smo školu košarke, želimo da popularizujemo košarku, stvorili smo uslove i nadamo se podršci. Treba nam pomoć, publike. Vidimo primjer Partizana koji je oslabljen, ali i takav oslabljen Partizan dođe da gleda 6.000 ljudi a mi ćemo pokušati da im pošteno vratimo na parketu.