Košarkaši Igokee se pripremaju za sutrašnji meč 7. kola Lige 6. U Laktaše stiže do sada neporažena ekipa Širokog. U prvom meču na Pecari rezultat je bio 63:57 u korist širokobriježana. Igokea želi da se revanšira za taj poraz i obezbjedi poziciju 1 pred početak plej – ofa. Utakmica u Laktašima igraće se u srijedu 22.04.2015. od 19 časova.

Sigurno da je ovo najbitnija utakmica u sezoni za nas. Izgubili smo tamo sa šest poena razlike i cilj je da ostvarimo pobjedu kojom bismo anulirali ovaj zaostatak kako bismo napravili preduslove da osvojimo prvo mjesto pred početak plej-ofa koje bi za nas bilo veoma važno. Poznajemo ih jako dobro, spremili smo se, analizirali smo jako dobro prvu utakmicu iz Širokog koja je sigurno bilo naše najlošije izdanje u Ligi 6. Mislim da smo spremni jer  smo upravo posle tog meča pokazali naše pravo lice, igramo na visokom nivou i mislim da ukoliko nastavimo sa tom jakom odbranom koja nas odlikuje u poslednje vrijeme i sa dosta trčanja možemo da pobjedimo Široki – rekao je Đorđe Drenovac koji je još jednom upozorio na najača oružja Širokobriježana.

-Dosta zavise od Novačića koji igra jako dobro u poslednje vrijeme, osim njega imaju još dosta kvalitetnih šutera i odlikuje ih timska košarka u kojoj u svakom meču iskoči neko drugi. Mi moramo odigrati jaku odbranu na svim igračima ukoliko želimo da dobijemo Široki – dodao je Drenovac.

Trener Igokee Željko Lukajić ističe da je pred igračima imperativ pobjede, ali da ih ne opterećuje sa razlikom koju moraju da ostvare.

-Mi ne razmišljamo o razlici od šest poena, ali svakako na teren izlazimo sa jasnim ciljem da pobijedimo. Najbitnije je da uđemo u utakmicu maksimalno angažovano, sa energijom, sa odbranom i sa popravljenim greškama koje smo pravili u Širokom i da kroz igru dolazimo do rezultata. Ako odmah iz tunela krenemo razmišljati o tih šest poena neće biti dobro. Znamo da je Široki dosta kvalitetan, predvodi ih Novačić koji je iskočio sigurno u poslednje vrijeme. Imaju odličnu vanjsku poziciju sa Katićem kao prvim plejom, Mimicom koji ima veliko iskustvo, Bošnjakom koji je imao odličnu sezonu u Zadru tu je i Naletilić koji igra izuzetno dobro tako da je to zaista jedan respektabilan tim koji će sigurno u ovu utakmicu ući sa svojim ambicijama, međutim, mi igramo pred svojom publikom i ne smijemo dozvoliti nikakvo iznenađenje – rekao je Lukajić.