Košarkaši Igokee su danas otputovali u Široki Brijeg gdje će sutra odigrati utakmicu 2. kola Lige 6, koja se igra u SD Pecara u Širokom Brijegu s početkom u 19:00 časova. Igosi su se samo jednom sastali sa ekipom iz Širokog Brijega u finalu Kup-a gdje su Igosi bili ubjedljivi rezultatom 73:58.

-Široki igra pred svojom publikom i sigurno će tražiti svoje šanse bez obzira što mi na papiru važimo za favorita. Mi idemo u Široki sa jasnom namjerom  da odigramo jednu otvorenu i dobru utakmicu, da pružimo sve od sebe, da napravimo dobar rezultat, odnosno da ostvarimo pobjedu.  Znamo da to neće biti lako jer oni imaju dosta kvalitetnih igrača, iskusne Mimicu, Bošnjaka, Bilinovca i još nekoliko mlađih igrača i gledajući sastav mogu reći da Široki sada ima respektabilan tim. Imaju kontinuitet, pet-šest igrača su dugo zajedno i sigurno nisu ekipa koja nema kvalitete – rekao je Lukajić i dodao da je ov tek početak lige i da meč u Širokom iako je veoma važan, neće odlučivati prvaka na kraju ligaškog dijela

-I mi i Široki se svrstavamo u glavne favorite za osvajanje titule šampiona BiH, i zbog istorije u kojoj su se ova dva tima smjenjivala na vrhu BH košarke i zbog činjenice da su ova dva kluba najčešće igrala u ABA ligi.  Ovaj meč ima veliku draž jer će šampion naredne godine ići u regionano takmičenje, a titula je svakako želja i nas i Širokog. Međutim, ova utakmica nije presudna, i dalje mislim da će prvu poziciju osvojiti ona ekipa koja napravi manje kikseva u onim, uslovno rečeno, malim mečevima protiv autsajdera – dodao je Lukajić.

Košarkaš Igokee Miloš Dimić takođe se nada pozitivnom rezultatu na ovom gostovanju.

-Očekujem vrlo tešku utakmicu, jako teško gostovanje jer je Široki izuzetno ozbiljna ekipa, međutim, mi smo odlučni da pobijedimo i to je jedini cilj koji imamo pred ovaj meč. Znamo da će oni imati ogromnu podršku sa tribina, povratkom Bošnjaka u tim dobili su veliku sigurnost, uz iskusnog Mimicu, Bilinovca i još nekolicinu igrača oni se s pravom svrstavaju u krug favorita za osvajanje titule. Znamo da neće biti lako, međutim, ukoliko mi odigramo utakmicu na našem nivou uvjeren sam da ćemo doći do pozitivnog rezultata, a to je pobjeda – rekao je Dimić.