Igokea – Krka 66:53

(18:13, 14:21, 19:7, 15:12)

Ekipa Igokee u četvrtom kolu je stigla do prve pobjede u novom ciklusu ABA lige!

Krka (3-1) je u Laktaše doputovala sa stoprocentnim skorom i kao jedan od lidera takmičenja, zajedno sa Zvezdom i Budućnošću, ali nije izdržala pritisak – 66:53 (18:13, 14:21, 19:7, 15:12).

Do 27. minuta i vođstva domaćih od 42:41 vođena je izjednačena borba, a onda je Đorđe Drenovac trojkom započeo seriju Igokee od 9:0.

Nakon što su u poslednju četvrtinu ušli sa “plus 10”, izabranici Vlade Jovanovića  nisu propustili šansu da konačno ostvare pobjedu i djelimično nadoknade nesrećan poraz od Solnoka, prošle subote.

Jovanović, inače, nije vodio ekipu na ovoj utakmici, već je to radio njegov pomoćnik Milutin Latinčić.

IGOKEA:

Džons 19, Jorović 13 (4sk, 3ukr), Bunić 12 (14sk), Jeremić 10 (5sk, 6as), Dragović 7, Drenovac 5, Radukić, Zlovarić, Šćekić, Čakarević

KRKA:

Armsted 14, Buker 12 (7sk), Kastrati 9, Vangmene 6 (8sk), Hukić 6 (7sk), Mulalić 4, Rojc 2, Polutak, Joksimović, Bolčina,Zatežič, Ritlop

 

Jasmin Hukić, igrač KK Krka
Igokea je potpuno zasluženo pobijedila, međutim, ja bih uzroke poraza tražio u našoj igri. Nismo dobro odreagovali kada je to bilo najvažnije,Igokea je imala zaista veliku želju i na kraju zasluženo došla do prve pobjede u ovoj sezoni.

 

Aleksandar Džikić, trener KK Krka

Nisam zadovoljan kako smo igrali drugo poluvrijeme u napadu. Imali smo 25 posto šuta. Jedan dio je zasluga odbrane Igokee, ali mi smo promašili pet šest zicera. Šutirali smo 19/4 . Dali smo samo 19 poena u drugom poluvremenu. Nisam mislio da smo favoriti protiv Igokee, ali na kraju mogu biti zadovoljan. Da smo dali zicere u trećoj četvrtini bilo bi neriješeno, a onda smo promašili ono što obično ne promašujemo. Moram reći da rezultati Igokee nisu realni što su oni pokazali i u ovoj utakmici.

Džonaton Džons, igrač KK Igokea

Imali smo veoma tešku utakmicu, dobro smo se pripremali, igrali smo sporo u prvom poluvremenu, u nastavku smo uspostavili kontrolu nad mečom. U trećoj četvrtini smo odigrali jaku odbranu i mislim da je taj period riješio utakmicu. Bila je ovo teška utakmica ali možemo biti u potpunosti zadovoljni pobjedom.

Milutin Latinčić, pomoćni trener KK Igokea

Imali smo dobru reakciju, ova pobjeda je reakcija na uloženi rad koji je ekipa unijela od prvog dana priprema. Odlično treniramo, od prvog treninga, ali prve tri utakmice nismo imali sreće. Danas se sve vratilo i čekali smo samo trenutak kada će da se prelomi utakmica. Podigli smo nivo odbrane, u trećoj četvrtini se rezultat lomio i zasluženo pobijedili.

Energija i želja je presudila, bili smo dotjerani do provalije, večeras smo bili pravi u najtežim trenucima.