U 16. kolu ABA lige Igokea u Laktašima sa povratnikom na klupu Igokee Draganom Bajićem dočekuje ekipu Metalac Farmakoma iz Valjeva. Obe ekipe se nalaze u donjem dijelu tabele sa 5 pobjeda i 10 poraza. Pobjedom u ovom meču Igokea bi ušla u sigurniju zonu. Igosi su u prvom dijelu ove sezone slavili u Valjevu 74:56.

 

Dragan Bajić, trener Igokee

Drago mi je što sam se vratio u klub u kojem sam napravio svoje najbolje rezultate. Znam da je teško i da je raspored zgusnut, nemamo vremena za promjene i treninge, a dolaze nam jako bitne utakmice. Svjestan sam koji sam tim preuzeo, psihološka situacija nije najbolja što se moglo primjetiti i kroz prethodne mečeve. Pokušaću što više da rasteretim momke, da razbijemo psihološku barijeru. Metalac je u sličnoj situaciji kao mi, sigurno će doći rasterećeniji za razliku od nas koji imamo imperativ pobjede ispred sebe. Ipak nadam se da ćemo uspeti da se skupimo, da ćemo imati jak angažman posebno kada je u pitanju odbrana i daćemo uz pomoć publike doći do pobjede. Imao sam priliku da gledam Metalac, i oni imaju nekih problema sa povredama. Fizički su možda malo dominantniji u odnosu na nas ali imaju problema kada je u pitanju organizacija igre i tu trebamo tražiti svoju šansu.

Vuk Radivojević, igrač Igokee:

Smo svjesni u kakvoj smo situaciji. Nakon Zvezde se dogodio taj pad koji je doveo i do promjene trenera. Ja želim da se zahvalim treneru Lukajiću na dosadašnjoj saradnji ali to su normalne stvari u sportu. Sledeća utakmica dolazi brzo, utakmica koja je za nas izuzetno važna i svi znamo šta nam donosi i koliko nam znači u ovom trenutku. Mi moramo da zaboravimo sve što je bilo i da pokažemo svoj karakter i da sa tim stavom izađemo na parket. Na nama iskusnijim igračima će sada biti još veća obaveza, da preuzmemo veću odgovornost, da rasteretimo mlađe igrače i sigurno ćemo to preuzeti na sebe.