“Igosi” su slavili rezultatom 76:81 (23:19, 21:22, 14:26, 18:14) i “ovjerili” nastup i sljedeće sezone u regionalnom takmičenju, naravno pod uslovom da odbrane titulu u domaćem šampionatu.

Igokea je u Sloveniju došla motivisana da sama odlučuje o svojoj sudbini i da se revanširaju “fenjerašu” ABA lige zbog poraza u Laktašima u prvom dijelu sezone kada su Slovenci ubacili čak 17 trojki, i u tome su uspjeli zahvaljujući posebno raspoloženom Danilu Šibaliću, koji je susret okončao sa 21 poenom i procentom šuta od 78 odsto!

Vuk Radivojević je ubacio 19, Dušan Katnić 12 i Tedi Gipson 11 poena, a u redovima Tajfuna najefikasniji bili su Čebular i Stanko Sebič sa po 18 poena.

– Izuzetno smo zadovoljni onim što smo ostvarili, a posebno nas iz uprave kluba raduje što smo samo osigurali opstanak u ligi, ne oslanjajući se na druge klubove , što je za nas izuzetno bitno. Sezona je bila izuzetno turbulentna, promijenili smo veliki broj igrača, ne svojom voljom, nego zbog sticaja okolnosti, zatim smo promijenili i trenera i na kraju smo uspjeli da se izvučemo iz jedne teške situacije. Sada se okrećemo domaćem prvenstvu u kojem smo sigurno favoriti, međutim, to moramo potvrditi i na parketu ne potcjenjujući nijednog protivnika. Prvu utakmicu igramo već u subotu 12.03.2016. protiv Širokog, očekujemo da ćemo startovati pobjedom u ”Ligi 6” i da ćemo odbraniti titulu šampiona – izjavio je portparol kluba Pavle Ćorović.