Početak nove sezone ABA lige za košarkaše Igokee počinje u Zagrebu. Gostuje se kod favorita za šampionski prsten ABA lige, i člana Evrolige ekipe Cedevite koji su u ovu sezonu ušli sa šampionskim ambicijama. Početak je zakazan za 02.10.2015. i počinje u 19:00 časova u Domu sportova u Zagrebu.

Ekipa Cedevite sa novim pojačanjima i igračima koji su tu od prošle sezone sastavila jedan odličan tim i na svakoj poziciji pokriven sa više kvalitetnih igrača.

Igokea je u problemima sa povredama igrača na kojima se gradio koncept igre, i u hodu se kompletirao tim za ovu sezonu, a sastavljen je kao skup mladosti i iskustva predvođeni trenerom Željkom Lukajićem. Na današnjoj press konferenciji Miloš Komatina i trener ekipe su izjavili da ne idu u Zagreb sa bijelom zastavom i da će se muški suprotstaviti ekipi koja je sastavljana za Evroligu.

Miloš Komatina, košarkaš Igokee:

Odmah u prvom kolu idemo kod najkvalitetnijeg rivala, ekipe Cedevite, koja je uz Crvenu zvezdu i Budućnost glavni pretendent za šampionsku titulu. Nemamo ništa da izgubimo, idemo rasterećeno da pokušamo da napravimo neko iznenađenje. Dobro smo radili cijele sedmice, dobro smo odradili pripreme, ući ćemo maksimalno angažovano u ovu utakmicu a vidjećemo za koji će rezultat to biti dovoljno.

Cedevita je izuzetno jaka na visokim pozicijama, nama su došla dva nova igrača prije dva dana, nismo još dovoljno uigrani sa njima, ali šta je tu je, skupićemo se, pomagati jedni drugima i pokušati da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu.

Željko Lukajić, trener Igokee:

Ovo je uz Zvezdu i Budućnost najjači tim, a u njihov kvalitet smo se uvjerili na turniru u Novom Mestu. Prva utakmica u kojoj ćemo pokušati izvući korist za nas. Nemamo respekt prema Cedeviti, pokušaćemo da učimo da usavršavamo detalje koji su nam potrebni da ostvarimo svoj cilj, a to je opstanak u ligi. Želimo da pokažemo naš potencijal da imamo šansu na da napredujemo.

Strašne stvari su nam se izdogađale kada su u pitanju povrede ali smo juče  dobili tri igrača sa kojima ćemo malo popuniti roster. Radi se o Vuku Radivojeviću, iskusnom igraču koji sigurno ima kvalitet da nam pomogne, Pešakoviću koji posjeduje individualni kvalitet te jednom perspektivnom igraču, Josipu Mikuliću koji je stigao iz Širokog. Dan pred utakmicu priključio nam se i Dimić koji je prvi put trenirao sa loptom.

Čakarević je izgubljen na duže vreme što nam je napravilo velike probleme jer je to igrač na kojem smo bazirali svoju igru. Krstić je još uvek u bolnici zbog infekcije tako da zbog svih tih izostanaka smo imali problem na treninzima da se uigravamo i igramo pet na pet.