Košarkaši aktuelnog prvaka opravdali su ulogu  favorita u polufinalnom susretu plej – ofa i u Laktašima treći put zaredom savladali tuzlansku Slobodu. Večeras je bilo 113:75 (36:20, 27:20, 28:12, 22:23) .

Igosi su nakon početna 3 minuta ubacili u brzinu više i riješili pitanje pobjednika već u prvoj četvrtini. Heslip je pokazao svoje šuterske kvalitete u prvoj četvrtini kada je pogodio 5 trojki od 6 pokušaja. Na kraju meča je na kontu imao 32 poena za 22 minuta igre. Maravić je ubacio 18 , Dimić 17 poena i Drenovac 12. U redovima tuzlaka najefikasniji bio je Hasandić sa 16, a Rizvić je ubacio 14 poena.

Željko Lukajić, trener Igokee:

Dobro smo  otvorili utakmicu i mislim da je najvažnije to što smo imali veliku ozbiljnost od samog početka utakmice. Bitno je da smo psihološki nametnuli svoj ritam utakmice i nismo im dali nijednu šansu jer u plej-ofu nema popravnog, jedna greška može skupo da vas košta.  Uspjeli smo da napravimo dosta izmjena, svi su dobili šansu i na taj način smo sačuvali svježinu.  Dobro smo reagovali na pik igru, dobro smo otvarali pozicije na šut i možda smo mogli bolje reagovati na njihov mečap ali sam uvjeren da ćemo to ispraviti u nastavku, kada to kažem mislim na više rješenja na takvu njihovu igru i bolji dolazak. Sve u svemu, kada se podvuče crta, raduje me da je bilo dosta trčanja, energija je bila dobra, dobili smo lagano ovu, prvu utakmicu, ali to sada moramo da zaboravimo i da se što bolje pripremimo za narednu utakmicu u Tuzli. Tek smo napravili prvi korak, a želja nam je da što prije okončamo polufinalnu seriju i krenemo borbu za titulu.

Nikola Maravić, košarkaš Igokee:

Dobro smo otvorili utakmicu, dobro stajali u odbrani dok je u napadu Bredi pogodio neke šuteve, tako da smo uspjeli da se odvojimo već u prvoj četvrtini. Kasnije smo uspjeli da održavamo i čak podižemo razliku tako da smo ovaj meč priveli kraju onako kako smo zamislili. Sada nam ostaje samo da se što pre regenerišemo, pripremimo dobro za narednu utakmicu u kojoj takođe idemo na pobjedu.

Utakmica se igra u utorak 19.05.2015. u Tuzli, SC Mejdan, a početak je u 19 časova.