Igokea je ostvarila i četvrtu pobjedu u Ligi 6, a ovog puta u Laktašima pobijeđeni su Sparsi rezultatom 89:55 (30:4, 21:16, 24:17, 14:18.)

Igosi su pitanje pobjednika riješili već u prvoj četvrtini gdje su odličnom igrom u odbrani i efikasno u napadu najavili pobjedu u Laktašima. Rezultat nakon prve četvrtine bio je 30:4. U nastavku Igokea je držala ritam i povećavala prednost koja je u nekim momentima iznosila 40 poena razlike. Najefikasniji u redovima domaće ekipe bio je Brejdi Heslip sa 23 poena, Bunić je postigao 14, a Dimić i Džons po 10 poena. U redovima gostiju jedini dvocifreni bio je Hodžić koji je pogodio 13 poena.

– Jako je važno da ostvarujemo ono što je planirano, a planirano je da pobjeđujemo i da se botimo za poziciju broj jedan pred početak plej-ofa, ali je bitan i način na koji to ostvarujemo. Ono što raduje je da je ozbiljnost igrača bila na zavidnom nivou imali smo dobar pristup i dobro smo otvorili utakmicu. Igrali smo protiv tima koji je mlad, nadahnut i koji ima izvanredan potencijal i sada je samo pitanje strpljenja da oni uđu u svoj ritam i da se to pretoči u kvalitet. Jako je važno da smo im mi od samog starta pokazali da ih poštujemo. Ne želimo nikakvu varijantu kockanja, držali smo utakmicu pod kontrolom i iz jedne dobre odbrane je lako imati dobar šut i raspoložene igrače. Međutim mene napad i ne brine koliko je otvaranje utakmice i odnos prema odbrani bitan. Imali smo dobru rotaciju, svi igrači su dobili šansu, one koje trebamo smo odmorili i sada već se okrećemo narednom protivniku, a to je Leotar.

 

– Moj tim nije ni pokušao da izdrži jak ritam koji je nametnula Igokea, a ovaj rezultat je odličan u odnosu na to kakva je bila prva četvrtina. Mi smo tim koji ima neke svoje unutrašnje probleme nakon poraza u Širokom, nismo se stigli pripremiti za ovu utakmicu što se vidjelo na samom otvaranju meča.  Sve što smo uradili u nastavku utakmice više je plod opuštanja Igokee nego naše dobre igre. Nadam se da ćemo ovaj meč brzo zaboraviti i već u sledećoj utakmici pružiti bolju partiju – rekao je trener Sparsa Marko Trbić.

9 12 14 18 28 59 80 103