Nakon ubjedljive pobjede u prvom polufinalnom meču, trener Igokee Željko Lukajić ističe da će uzvratna utakmica u Tuzli biti mnogo teža. Sloboda ima najbolju podršku publike, svaku utakmicu prati oko 4.000 navijača, a u takvom meču u odlučujućoj utakmici za plasman u plej-ofa pobijedili su Široki upravo zbog toga Lukajić smatra da opuštanja ne smije biti.

-Očekujemo zaista paklenu atmosferu u Tuzli koja je grad košrke i navijači Slobode žive za ovakve utakmice. Teško je ponoviti igru kao u prvoj takmici kada smo imali sjajno šutersko veče, odličnu energiju i apsolutnu kontrlu od prvog do poslednjeg minuta. Međutim meni je bitno da moji igrači ponove pristup, želju i angažman koji smo imali u prvom susretu. Želim a iz jake odbrane dolazimo do lakih situacija u napadu. U svakom slučaju, mi idemo na pobjedu, trudićemo sa da polufinanu seriju završimo već nakon druge utakmice, a da li ćemo u tom uspjeti ostaje da se vidi – rekao je trener Igokee Željko Lukajić.

Nikola Maravić, centar Igokee ističe da je atmosfera u ekipi odlična i nada se završetku serije.

-Mali je razmak nakon prve  utakmice ali uvjeren sam da ćemo se svi odmoriti, regenerisati i dobro pripemiti za uzvratni meč. Opuštanja ne smije biti, ulazimo u utakmicu maksimalno angažovano, sugurno bez potcjenjivanja protivnika sa jasnim ciljem da ostvarimo pobjedu. Znamo da Sloboda ima dobre šutere tako da ćemo se truditi, kao i u prvoj utakmici, da ih zaustavimo i upravo u tome leži ključ naše pobjede – rekao je košarkaš Igokee Nikola Maravić.