Dalibor Ilić ponio je titulu najboljeg sportiste Republike Srpske za 2020. godinu.

Košarkašu Igokee pripalo je prvo mjesto na 66. Izboru deset najboljih sportista Republike Srpske u organizaciji “Glasa Srpske”, koji ove godine zbog epidemioloških mjera nije održan u Banskom dvoru kao ranije kada je bio najznačajnija sportsko-kulturna manifestacija u gradu na Vrbasu. Sedmočlani žiri, kojim je predsjedavao proslavljeni vaterpolista Dejan Savić, dao je prednost Iliću u odnosu na ostale kandidate strukovnih saveza pa je odluka o najboljem donesena jednoglasno.

– Ipak je treća sreća. Do sada sam bio drugi i sedmi na Izboru deset najboljih sportista, a sada mi je pripala čast da budem najbolji. Biti najbolji sportista u svom sportu je veliko priznanje, a biti najbolji sportista Republike Srpske velika je privilegija. Kao i uvijek potajno sam se nadao da će baš mene izabrati i sada se to ostvarilo, tako da sam presrećan kao poslije neke velike pobjede svog tima. Hvala mojim trenerima i saigračima bez kojih ne bih stigao do ovoga. Hvala žiriju koji me izabrao, hvala “Glasu Srpske” na novoj odličnoj organizaciji ove manifestacije i vjerujem da ćemo iduće godine ponovo svi zajedno biti u Banskom dvoru – istakao je Ilić.

Dalibor Ilić i Dejan Savić

Košarkaš Igokee početkom godine debitovao je za seniorsku reprezentaciju Srbije tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i tako postao prvi košarkaš koji je kao član kluba iz Republike Srpske dobio poziv u najjaču srpsku selekciju. Osvojio je titulu šampiona BiH, dok je krajem septembra na kvalifikacionom turniru u Bugarskoj izborio nastup u grupnoj fazi Lige šampiona.

On je postao tek četvrti košarkaš u istoriji Izbora deset najboljih koji je ponio titulu najboljeg, a prije njega priznanje je pripalo Zoranu Kukiću, Nemanji Gordiću i Filipu Adamoviću, a kod košarkašica Slađani Golić i Mersadi Bećirspahić.

Titulu najboljeg trenera, takođe po drugi put, dobio je strateg Igokee Dragan Bajić zbog izborenog nastupa u grupnoj fazi Lige šampiona, a prethodno za najboljeg je proglašen 2016. godine.

Dragan Bajić

Partner “Glasa Srpske” Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske nagradilo je najperspektivnije sportiste u okviru manifestacije. Nagrade su dobili Vuk Bošković (košarka), Oleg Galić (atletika), Nikša Petrović (rukomet), Jovan Lekić (plivanje), Matej Rašić (streljaštvo), Nikolina Čučak (karate), Marko Kujundžić (fudbal), Sara Mikača (tenis), Dario Pejić (stoni tenis), Sofija Bratić (odbojka) i Aleksandar Đurić (sjedeća odbojka).

Vuk Bošković