Srpski košarkaš i nekadašnji kapiten Igokee, Branko Jorović, koji je ostavio dubok trag u našem klubu, okončao je profesionalnu karijeru u 33. godini. On se odlučio na ovaj korak zbog povrede prednjih ukrštenih ligamenata kolena, koju je zaradio nastupajući za rumunski Kluž.

Nikada sebe nisam isticao, uvijek sam bio dio tima. Nemam za čim da žalim. Karijera je bila dobra, mogla je biti i bolja, ali sam svugdje ostavio trag i stekao puno prijatelja. Igrao sam za reprezentaciju i to mi je velika satisfakcija. Ostaje žal što me je povreda spriječila da više pomognem. Dao sam sve što sam mogao košarci. Vidjeću kada ću otići na operaciju. Želim da ostanem u košarci i da pomažem klincima, rekao je legendarni Jore.

On je karijeru počeo u rodnom Čačku, potom je nastupao za FMP (sa kojim je dva puta bio prvak Jadranske lige), Crvenu zvezdu, Kavalu, Svislajonse, Igokeu i Kluž.

Sa ekipom iz Aleksandrovca, u kojoj je proveo tri sezone, ima osvojena dva šampionata BiH, kao i prvo mjesto u ABA ligi nakon ligaškog dijela u sezoni 2012/2013.

Učestvovao je na Svjetskom prvenstvu u Japanu, gdje je sa reprezentacijom Srbije I Crne Gore eliminsan u osmini finala od Španije.

341

299

 

236

132

164

126

63

132

85

34

aba14

normal_cibona-igokea023_igk_070315

119

kup-bih

igosi

jore-olimpija

jore-vitkovac

aba5

branko-jorovic