Poslije kadeta, i juniorski tim Igokee plasirao se na finalni turnir BiH gdje će imati priliku da odbrane titulu prvaka. Juče u Sarajevu juniori su nastavili sa dobrim partijama ove sezone, i sa potpunom kontrolom rezultata u oba meča zasluženo se plasirali na završnicu. U prvoj utakmici koja se igrala od 14 časova Igokea je bila bolja od Zrinjskog 93:67 a na tom meču istakli su se Malešević sa 30 poena i 8 skokova, dok je Živković postigao 20 poena.

Drugi meč protiv ekipe sarajevskog Koša odlučivao je o  putniku u finale, ovaj meč se igrao odmah nakon utakmice sa Zrinjskim, gdje su naši igrači imali manje od sat vremena da se odmore, ali i pored toga uz maksimalan pristup svih igrača i odličnu odbranu mladi “Igosi” savladali su domaćina 76:53. I u ovom meču dvocifreni su bili Živković sa 19 poena, dok je Malešević dodao 14 uz 7 asistencija.

Pored Igokee na finalnom turniru učesnici su još Sparsi iz Sarajeva i Sloboda iz Tuzle. Ovaj turnir će najvjerovatnije biti odigran 23 i 24 juna, a domaćin će biti poznat u narednim danima.