Manifestacija “Dani sporta 2015”, koja promoviše sport i zdrav način života, održana je danas na Trgu Krajine u Banjaluci, a predstavili su se brojni klubovi, udruženja i sportisti.

Košarkaški klub Igokea se predstavio na “Danima sporta 2015”, i prvog dana su predstavljeni mladi igrači iz juniorskog pogona, a sutra na Trgu Krajine će se sa građanima Banja Luke družiti i prvotimci Igokee. Pozivamo Vas i sutra na druženje sa prvotimcima Igokee na trgu, a počinje od 16 časova.

14 21 41

Manifestaciju je otvorila Željka Cvijanović, premijerka RS, koja je sa mališanima pustila u vazduh bijele balone.

“Zadovoljstvo mi je što smo odlučni da pokažemo da je ovo naš način života, a to znači sport i biti sportista. Banjaluka je grad sporta, a ovi mališani ovdje su dokaz da će to tako biti i dalje”, istakla je Cvijanovićeva.

58

Organizator manifestacije je Udruženja za sport i rekreaciju “L-fit”, a predstavilo se oko 40 klubova i sportskih udruženja.

“Cilj projekta je promocija sporta, kao i podizanje svijesti o potrebi naših građana, kako bi se aktivirali i vodili zdrav način života. Pored promocije, pozivali smo sve zainteresovane da se priključe zajedničkom fitness treningu na otvorenom”, kazala je Lidija Ljubičić, predsjednica Udruženja za sport i rekreaciju “L-fit”.

Dodaje da je ovo dobra prilika da se građani upoznaju koje sve sportske klubove imamo, kakve programe nude i u kojim terminima, te da se zajedno sa članovima porodice okrenu ka sportu i postanu novi članovi nekog kluba.

Na Trgu Krajine su bili postavljeni koševi, mališani su igrali košarku, a promovisani su i drugi sportovi.