Uprava Igokee raskinula je ugovor sa bekom Mladenom Jeremićem, koji je doveden prošlog ljeta.

Radi se o sporazumnom raskidu ugovora Aleksandrovčana sa igračem koji je ove sezone u ABA ligi postizao 7,3 poena i 2,2 asistencije po utakmici.

Katnić potpisao do kraja sezone

Dušan Katnić, košarkaš iz Srbije koji igra na poziciji plej-mejkera novi je član Igokee. Ovaj dvadesetpetogodišnji plej-mejker sa međunarodnim iskustvom ugovor sa Aleksandrovčanima potpisao je do kraja sezone.

Katnić je igrač koji igra na poziciji pleja, visok je 194 sm, a bio je član  juniorske reprezentacije Srbije, koja je 2007. godine osvojila svjetsku titulu pobedivši SAD u Novom Sadu. Iste godine sa reprezentacijom Srbije U-17 osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Španiji dok se 2008 godine u Letoniji, na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina okitio takođ najsjajnijim odličjem.

 Rođen je u Užicu, a u profesionalnoj karijeri nastupao je za Mega Leks, Crvenu zvezdu, zatim belgijski Ostende i poljski Anvil, za koji je od prošlog oktobra odigrao 17 utakmica (prosečno 30 minuta, 9.8 poena, 3.9 asistencija i tri skoka po meču).

Nakon Anvila, u februaru ove godine stigao je u Radnički iz Kragujevca, a danas je potpisao ugovor sa Igokeom do kraja sezone.

-Tražili smo igrača koji bi nam odgovarao  svim varijantama i mislim da je Katnić igrač koji ispunjava sve one uslove koje smo mi tražili. Planirali smo se pojačti na poziciji organizatora igre, dobili smo kvalitetnog igrača  nadam se da će se Katnić što prije priključiti timu i početi da radi sa nama. Koliko će se uklopiti u tim vrijeme će pokazati, ali ono što je dobro jeste činjenica da se radi mladom igraču tako postoji opcija da se ukoliko bude interesovanja napravi neka saradnja na duži period – rekao je trener Igokee Željko Lukajić.

Uprava Igokee  u potrazi za jednim teškim centrom, s obziorm da je klub deficitaran na ovoj poziciji. Iako Duško Bunić igra odličnu sezonu, on je praktično jedini visoki igrač u Igokei što svakako pravi veliki problem u rotaciji.

Ističu tri ugovora

U narednim danima u Igokei bi moglo da dođe do novih promjena u igračkom kadru, međutim, još uvek nije poznato da li će neko dobiti otkaz. Ono što je poznato je da trojici igrača uskoro ističu ugovori Nikoli Dragoviću i Petru Torlaku u decembru i Stefanu Živanoviću u januaru.