Košarkaši Igokee podvrgnuti su juče specijalnom testiranju koje je obavio profesor Radosav Đukić koji živi i radi u Austriji, a kojisvoje testiranja bazira na analizi kapi krvi koje uzima od svakog sportiste. 

Profesor Đukić uzorak krvi vadi iz uha sportiste, a nakon toga se radi detaljna analiza uzorka iz kojeg se vidi trenutno stanje sportiste. 

igo2
-Iz kapi krvi se može mnogo saznati, a na bazi opterećenja prije testa, u toku i poslije testa brzim merenjem krvi, analizirajući imuni sistem dobijamo objektivnu sliku. Nakon mjesec dana testiranja se ponavljanju, a ukoliko se sportisti pridržavaju programa izrađenog na osnovu prvobitnih analiza rezultati su neverovatni – rekao je Đukić dodajući da se iz analize krvi ili dlake mogu vidjeti i mnogo kompleksnije informacije kao što su struktura mišića, jačina kostiju, stanje jetre ili bubrega ili slično. 


Portparol Igokee Pavle Ćorović. istakao je da je Igoka prvi klub u BiH koji se odlučio na ovakav korak. 
-Profesor Đukić je naš prijatelj i pristao je da uradi testiranja. Ovo je zaista savremen vid testiranja koji na ovim prostorima niko nije radio i siguran sam da će ovakav način rada dati rezultate – rekao je Ćorović.  
Đukić je radio sa sportistima i 70 sportova u 89 država, a u svojoj dugogodišnjoj praksi uradio je više od 50.000 analiza.

igo3 igo4