#našakuća #republikasrpska #bcigokeamtel
#našakuća #republikasrpska #bcigokeamtel

Live, žreb BCL sezona 2024-2025

U Ženevi u 11:00 će početi izvlačenje grupa i parova za BCL sezonu 2024-2025 , a tamo se nalazi i Vuk Radivojević direktor kluba koji predstavlja naš klub.

Izvlačenje možete pratiti i LIVE na našem sajtu od 11:00

Ceremonija izvlačenja biće prenošena uživo na BCL YouTube kanalu. Prvo će biti izvučeni turniri kvalifikacione runde, a zatim i žreb regularne sezone.

Dvadeset osam (28) klubova se direktno kvalifikovalo za regularnu sezonu Basketbal Champions League 2024-25, gdje će im se pridružiti četiri pobjednika turnira kvalifikacione runde.

Za potrebe žrebanja, dvadeset osam (28) direktno kvalifikovanih timova i četiri (4) pobjednika turnira kvalifikacione runde biće podeljeni u četiri (4) pota od po osam (8) timova. Potovi su zasnovani na gore pomenutom BCL rangiranju klubova i zemalja.

Dvadeset četiri tima će se takmičiti na četiri turnira kvalifikacione runde, od kojih dva pripadaju Putu šampiona, a druga dva ostatku timova koji se bore za kvalifikacije.

Četiri turnira kvalifikacione runde održaće se od 15. do 22. septembra. Detaljan raspored utakmica, kao i mesto održavanja biće objavljeni u julu.

Ekipe na turnirima kvalifikacione runde su sledeće nosioce:

Na prva dva turnira kvalifikacione runde učestvovaće ukupno 12 ,po šest u svakom, šampiona domaće lige iz zemalja koje još nisu zastupljene u regularnoj sezoni. Ovaj segment kvalifikacionih rundi naziva se Put šampiona.

Ovih 12 timova će biti podijeljeno u šest potova u skladu sa njihovim nosiocima. Ekipe iz pot 1 i pot 2 će biti izvučene direktno u polufinale turnira, dok će ekipe u preostala četiri pota ući u turnir iz četvrtfinala.

Pobjednici dva turnira na Putu šampiona osvojiće mesto u regularnoj sezoni.

U druga dva turnira kvalifikacione runde takođe će učestvovati ukupno 12 timova (po šest u svakom), ali iz zemalja koje su već zastupljene u regularnoj sezoni BCL, kao i finalisti plej-ofa domaće lige i polufinalisti iz zemalja koje još nisu zastupljene.

Kao i u Šampionskom putu, 12 timova će biti podijeljeno u šest potova u skladu sa svojim nosiocima, a timovi iz potova 1 i 2 će biti izvučeni direktno u polufinale turnira.

Pobjednici ova dva turnira kvalifikacione runde će ući u žreb Regularne sezone sa zaštitom zemlje – što znači da ne mogu biti izvučeni u istu grupu kao drugi tim iz svoje zemlje.