Photo: KK Metalac Farmakom/Foto studio ART

METALAC – IGOKEA 81:68

(16:15, 24:19, 23:18, 18:16)

 

Metalac savladao Igokeu na “jadranskom” debiju pred svojim navijačima – 81:68.

 

Poslije čak šest uzastopnih gostovanja, dijelom i prinudnih, valjevski ABA ligaš vratio se u svoj grad i upisao drugu pobjedu i to u nizu!

Prošle nedjelje, ekipa Vladimira Đokića šokirala je Olimpiju u Stožicama. U nedjelju uveče, dočekala je premijeru pred svojom publikom i osvojila još dva boda.

U krcatoj i renoviranoj dvorani “15 septembar”, u prisustvu čelnika srpske i regionalne košarke, Metalac je naneo Igokei poraz i nagovijestio da ipak neće imati samo epizodnu ulogu u ABA ligi.

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Nikola Jevtović. Ubacio je 22 poena, uz samo tri promašaja iz 12 šuteva. Nikola Malešević postigao je 15. Među gostima su najefikasniji bili Branko Jorović 20 poena i Đorđe Drenovac 17.

Vladimir Đokić, trener Metalca Farmakom:
„Jako mi je žao što večeras sa Igokeom nije bio Vlada Jovanović koji mi je pružio izuzuetnu podršku i želim mu da se što prije vrati. Znali smo šta želimo od ove utakmice i bili smo motivisani. U ovakvoj atmosferi je bilo milina igrati i dokazali smo da kao grad i Metalac Farmakom kao klub zaslužujemo ABA ligu. Odigrali smo izuzetno borbeno, bili motivisani i zasluženo smo pobijedili. Meč smo otvorili u grču, gosti su držali priključak, a put ka pobjedi smo trasirali u trećoj četvrtini. Na nama je da zaboravimo ove dvije pobjede i da nastavimo da radimo. Mlada smo i perspektivna ekipa, imamo prostora za napredak i uz ovakvu publiku obećavamo još dobrih utakmica u Valjevu.”

 

Nikola Malešević, košarkaš Metalca Farmakom:
„Zahvaljujem se publici, koja je bila naš šesti igrač i koja nas je nosila do pobjede. Bila je ovo veoma teška utakmica za nas, prvenstveno sa mentalnog aspekta, posle pobjede u Ljubljani. Dobro smo radili u toku nedjelje i svih 12 igrača se odlično spremilo. Mislim da smo zasluženo pobijedili u veličanstvenom ambijentu.”
Milutin Latinčić, trener Igokee:
„Igrali smo u košarkaškom gradu i evropskom ambijentu. Znali smo da će biti bučno i da će biti pravi košarkaški praznik. Čestitam Metalcu Farmakom na zasluženoj pobjedi, unijeli su više energije nego mi. Bili su agresivniji u odbrani i u ofanzivnom skoku i to su dvije stvari koje su presudile utakmicu. Mi smo ishitrenim reakcijama u napadu na neki način pomogli domaćinu i kad se tako odigra ne možeš očekivati da dobiješ utakmicu.”

 

Duško Bunić, košarkaš Igokee:
„Čestitao bih domaćinu na zasluženoj pobjedi. Znali smo da će igrati na krilima publike. Na momente smo pokušali da pružimo otpor, ali smo imali velike padove koje je Metalac Farmakom znao da kazni, da napravi prednost i to održava do kraja.”