Igokea putuje u Ljubljanu na utakmicu 15. kola ABA lige, a sastaju se jubilarni deseti put u okviru regionalnog takmičenja, a Igosi su do sada ostvarili 6 pobjeda uz 3 poraza. U ovoj sezoni obe ekipe imaju identičan skor od 5 pobjeda i 9 poraza. Zdravstveni bilten je dobar i svi igrači su krenuli na put motivisani da odigraju “mušku” utakmicu i nadaju se pobjedi. Ovo će biti i prva utakmica za novog krilnog centra Krisa Bukera koje je prije nekoliko godina bio član Olimpije, a jedno vrijeme je proveo u drugom slovenačkom klubu Krka iz Novog mesta.

Željko Lukajić, trener Igokee

Olimpija je tim koji je prva načela Zvezdu, imala je šut protiv Partizana za pobjedu ali ambicije i roster se definitivno ne slažu sa njihovim rezultatima koje su ostvarili u dosadašnjem toku ABA lige. Pokazali su da znaju da odigraju ali su u sistemu toplo-hladno. Plasirali su se u drugi krug Eurokupa i definitivno su tim koji zavrjeđuje pažnju i kada gledate igrače pojedinačno. Rajt i Rupnik su na pozicijama pleja, Lešić, Zakis, Zagorac na visokim pozicijama, tu je Lapornik koji ima dobru sezonu i sve ovo ukazuje da ćemo imati izuzetno težak meč. Mi žemo svakako uprkos tome tražiti svoju šansu za pobjedom, ali meni je najvažnije da angažman, pristup i želja za igrom bude na nivou kao protiv Cedevite.

Miloš Komatina, igrač Igokee

Očekuje nas jedno teško gostovanje u Ljubljani jer svi znamo kako Olimpija igra pred svojim navijačima. Mi smo u utakmici protiv Cedevite pokazali  da smo se malo podigli iz loših rezultata ali smo nažalost poraženi u neizvjesnoj završnici. Pred ovaj meč izuzetno smo motivisani i mislim da, ukoliko ponovimo pristup i igru kao protiv Cedevite, da možemo doći do pobjede. Znamo kako Olimpija igra, jaki su na visokim pozicijama, na kojima igraju Lešić, Zagorac, Zakis, dok je na spoljnim pozicijama pokretačka snaga Rajt, on ubrzava njihovu igru i ukoliko njega zaustavimo mislim da imamo veliku šansu da pobjedimo na ovom gostovanju.