#našakuća #republikasrpska #bcigokeamtel
#našakuća #republikasrpska #bcigokeamtel

Nakića očekuje dug oporavak, podrška iz kluba

Mario Nakić koji je u Igokea m:tel stigao sa epitetom zvijede u usponu, što je za kratko vrijeme i pokazao, doživjeo je povredu koja će ga duži period odvojiti od terena. Detaljni pregledi su pokazali da je pukao prednji ukršteni ligament koljena, pa Marija očekuje prvo operativni zahvat, a zatim i višemjesečni period oporavka.

– Mario, meni kao treneru, mom timu, jeste igrač koji mnogo znači. Dobro je radio i odlično otvorio sezonu, ali eto desila se ta povreda protiv Nimburka. Nažalost, mislim da ga čeka duga pauza i to će sigurno biti veliki hendikep za nas – rekao je nedavno trener Igokee Dragan Bajić.

Mario Nakić (21, 201 cm) koji je ljetos potpisao trogodišnji ugovor sa Igokea m:tel, ponikao je u mlađim kategorijama Zemuna, potom je igrao za pionire Partizana u kojem je njegov otac Ivo ostavio veliki trag, posebno kao član zlatne generacije koja je 1992. godine košarkaški pokorila Evropu.

Mario je u septembru 2015. prešao u Real. Madriđane je vodio do titule šampiona juniorske Evrolige 2019. godine, zbog čega je proglašen za najboljeg igrača turnira. U finalu protiv Mege nanizao je indeks korisnosti 41 (33 poena, osam skokova, četiri asistencije).

Za seniorski tim Reala debitovao je 25. juna 2018. protiv Gran Kanarije. Pošto mu Madriđani nisu ukazali ozbiljniju šansu u julu 2020. je potpisao ugovor sa Ostendeom, s kojim je osvojio duplu krunu u Belgiji, dok je prošle sezone nosio dres Andore.

Mario je dobio podršku uprave, a i svojih saigrača koji su mu poželjeli brz oporavak i povratak među svoje.

Mario srećno!!!