Nakon dvije uzastopne pobjede, Igokea dočekuje Cibonu u novoj epizodi borbe za opstanak u nikad uzbudljivijoj ABA ligi. Igokea sa 8 pobjeda postignutih do sad ove sezone ima pobjedu više od poslednjeplasirane ekipe, a pobjedu manje od Cibone, što je još jedan dodatan razlog, koji doprinosi važnosti ove utakmice. U dosadašnjih 9 mečeva Igokea je u pozitivnom skoru sa Cibonom, vodi sa 5:4. Utakmica se igra u SD Laktaši 24.01.2016. s početkom u 17:00 časova.

Dragan Bajić, trener Igokee:

 

„Imamo dvije vezane pobjede i nadam se da nećemo stati na tome jer je dobro poznato šta je naš cilj – opstanak u ligi, a prva prepreka na putu ka tom cilju je ekipa Cibone. Tim koji zaslužuje svaki respket na osnovu rezultata koje je postizao, posebno nakon dolaska trenera Damira Mulaomerovića, a naravno tim koji zaslužuje respekt zbog rostera koji posjeduje. Imaju mnogo talentovanih igrača koji odlično igraju uz podršku nekoliko iskusnijih koji su mnogo toga prošli u svojim karijerama. Međutim, mi igramo pred domaćom publikom, na svom terenu i pokušaćemo da nametnemo svoj ritam i uvedemo Cibonu u naš način igranja. Nadam se da će nas i publika podržati i ovim putem ih pozivam jer će nam njihova pomoć biti itekako potrebna.“

Kristofer Buker, igrač Igokee:

„Očekujem izuzetno tešku utakmicu jer je Cibona izuzetno kvalitetan tim, međutim, mi igramo pred domaćom publikom i moramo igrati agresivno i na domaćem parketu doći do pobjede. Odigrali smo dve utakmice izuzetno kvalitetno i pokušaćemo nastaviti u istom ritmu i doći do pobjede koja bi nam mnogo značila u borbi za opstanak. Cibona ima dobar tim, ali mislim da sa jednom kvalitetnom energijom od početka do kraja utakmice, možemo doći do pobjede.“

Damir Mulaomerović, trener Cibone:

“Čeka nas jedna teška utakmica. Promjenom trenera igraju puno bolje. Za nas nezgodna situacija jer smo u smanjenoj rotaciji, osobito nakon puta iz Rumunjske jer imamo malo vremena za odmor. Pred nama je 10 dana koji će dosta toga odlučivati što se tiče i ABA lige i Europe. Imamo veliki respekt prema Igokei jer s mladom ekipom puno bolje trče i brane se. Kod njih je atmosfera i puno bolja nego što je, tako da će biti teško.”

Nebojša Joksimović, igrač Cibone:

“Igokea je ekipa koja u posljednjim utakmicama igra jako dobro. Podigli su formu na ozbiljan nivo, stoga moramo biti maksimalno spremni osboito na njihovu match up zonu. Tako su i dobili uvjerljivu utakmicu u Nikšiću. Nadamo se pobjedi.”