Momak koji je rođen 1990. godine i koga krasi sjajan šut u Aleksandrovac stiže iz razvojne NBA lige iz ekipe Rino Bighorns. Heslip je završio univerzitet Bejlor, ali prošle godine nije izabran na NBA draftu te je igrao razvojnu ligu.

Do sada je postizao 24,5 poena po utakmici, davao 5,7 trojki po nastupu, šutirajući ih sa 44,3% uspešnosti.

No, sam Heslipov početak sezone bio je nevjerovatan: na prve dvije utakmice trojke je šutirao nestvarnih 20/36, a u petoj NBDL utakmici u kojoj je odigrao, dao je 13 trojki iz 20 pokušaja i meč završio sa 45 poena. Da “ovaj dečko obećava” nisu prazne riječi, potvrđuje da je na jedanaest utakmica dao bar po pet trojki a, na tri utakmice – dao ih je deset ili više.

Heslip, čiji je ujak Džej Trijano svojevremeno bio NBA trener, a sada je pomoćni strateg u Portlandu i selektor Kanade, definitivno će igrati za Igokeu, potvrdio je njegov menadžer Berni Li.

“Osjetili smo da je ova prilika previše dobra da bismo je propustili, pa smo riješili da zaokruži svoje NBDL iskustvo i sa onim u Evropi”, rekao je Li, dodavši da će Brejdi Heslip do kraja sezone nastupati za Igokeu. A Igokea je trenutno pretposlednja u regionalnoj ABA ligi, sa pet pobjeda iz 18 mečeva, dok u narednom kolu, u subotu od 21 sat – gostuje Partizanu.

Dok čekamo da ga vidimo u dresu ekipe iz Aleksandrovca, evo jednog prikaza kako zapravo igra Brejdi Heslip. I to na jednoj jedinoj utakmici: