#našakuća #republikasrpska #bcigokeamtel
#našakuća #republikasrpska #bcigokeamtel

Oproštaj od Basketball Champions League

Košarkaši Igokea m:tel bili su nadomak trijumfa protiv Bertram Dertone u šestom kolu grupe H Basketball Champions League, ali nisu uspjeli da slave na svom terenu pa je italijanski tim upisao pobjedu rezultatom 77:74.

Tako je ekipa iz Aleksandrovca bez pobjede završila nastup ove sezone u BCL takmičenju gdje su još igrali protiv UCAM Mursije i Tofaša.

Domaći tim je poveo na početku, da bi gosti uzvratili i poveli, a nakon toga samo uvećavali prednost koja je u jednom trenutku iznosila i 15 poena razlike. Ipak, Igokea m:tel se nije predavala i u samom finišu je opasno zaprijetila trojkama Marka Jošilai došla do izjednačenja, koji je mogao da bude junak i donese produžetak, ali je u posljednjoj sekundi promašio šut van linije 6,75 metara nakon što italijanski tim nije iskoristio dva slobodna bacanja. Ekipa iz Aleksandrovca okreće se takmičenju u ABA ligi gdje ima neuporedivo bolji skor (9-3) i drži treće mjesto na tabeli. Najbolji kod domaćina bio je Edin Atić sa 18 poena, 17 je dodao Jošilo, a Nikola Tanasković 14. Kod gostiju Obasohan je postigao 15, a po 12 poena postigli su Kandi, Baldaso, Vims i Tomas.