9. kolo ABA lige u Laktaše dovodi ekipu Krke iz Novog Mesta. Igokea iza sebe ima dva poraza, a Krka dolazi s dvije vezane pobjede, a stanje na tabeli obje ekipe pokazuje identičan skor od 4 pobjede i 4 poraza. Igosi će u Laktašima pokušati da odbrane domaći teren na kojem su do sada upisali sve tri pobjede. Utakmica je zakazana za 17:00 časova 07.11.2015. u Laktašima.

Željko Lukajić, trener Igokee

Start ekipe Krke, s obzirom na tim koji imaju i ambicije bio je loš, ali s obzirom da imaju izuzetan kvalitet, posebno na pozicijama koje su jako bitne, oni su uspjeli izaći iz krize. Dobili su srećno Partizan, nakon toga pobijedili kući MZT, imaju igru i to je ekipa koja zna šta hoće. Izuzetno su organizovani i u odbrani i u napadu. Mi ćemo probati na našem terenu da sačuvamo neki dio tradicije, da potražimo bodove koji bi nam mnogo značili i zbog stabilnosti . Još uvek smo u lutanju kada je u pitanju naša igra, jednu utakmicu odigramo jako agresivno, u drugoj smo izuzetno mekani. To je nešto što ja mogu da razumijem, ali definitivno nema opravdanja kada je u pitanju javnost i svaka utakmica treba da bude novi vid dokazivanja.

Nikola Pešaković

U goste nam dolazi izuzetno kvalitetna ekipa Krke koja je u poslednje dvije utakmice pokazala da je značajno podigla formu. Pobijedili su Partizan i MZT  i sigurno će doći ovde u Laktaše  da pokušaju  ostvariti pozitivan rezultat. Ono što mi moramo da popravimo jeste početak utakmice koji je i protiv Cibone ali i u nekim prethodnim mečevima bio izuzetno loš. Ukoliko maksimalno angažovano uđemo od samog početka mislim da neće biti problem da pobijedimo Krku na domaćem parketu.