Photo ABA liga

Igokea je poslije Mega Leksa slavila i u Nikšiću  protiv Sutjeske 83:72. Trener Igosa Dragan Bajić je pozivao na oprez prije same utkamice, ali je ekipu odlično pripremio i taktički nadmudrio domaćina kombinovanom odbranom koja je na kraju donijela rezultat.

U našem timu Pešaković je bio najefikasniji sa 21. poenom, Komatina je postigao 18, Katnić 14 poena, a ne treba pomenuti i Đorđa Milošević koji je postigao samo tri poena, ali je imao čak 11 skokova i imao veliki učinak u odbrani.

U ekipi Sutjeske najefikasniji je bio amerikanac Raš koji  je postigao 20, Albijanić 11 i Spasojević 10 poena.

 

 

Dušan Dubljević, trener Sutjeske:

“Nismo smjeli sebi dozvoliti da odigramo ovakav meč. Loše smo odgovorili na zonu koju su nam postavili. Težak poraz za nas, jer bi nam ova pobjeda mnogo značila. Više nemamo pravo na kiks pred domaćom publikom. Ne posjedujemo toliki kvalitet da prilazimo bilo kom meču opušteno, a ja preuzimam odgovornost, jer nisam adekvatno uspio spremiti ekipu za večerašnju utakmicu.”

Nikola Žižić, igrač Sutjeske:

“Sigurno težak poraz za nas. Odlučila je prva četvrtina u kojoj smo primili 30 poena. U poslednjoj četvrtini agresivnom igrom pokušali smo da dođemo do rezultatske neizvjesnosti ali to nam nije pošlo za rukom.”

 

Dragan Bajić, trener Igokee:

“Čestitam mojim momcima. Nismo imali vremena za pripremu ove utakmice, ali igrači su u potpunosti slijedili moja uputstva i kombinovanom odbranom izbacili iz ritma ekipu Sutjeske. Poremetili smo njihov šut za tri poena. Prelomili smo meč u trećoj četvrtini i utakmicu iskusno priveli kraju.”

Nikola Pešaković, igrač Igokee:

“Jako bitna pobjeda za nas u borbi za opstanak. Znali smo da će biti težak meč. Kombinovanom odbranom njihove najbolje igrače sveli smo na mali broj postignutih poena. Sve u svemu jedna sjajna utakmica za nas.”